2015.12.15. 17:30:22 14227 366

5 természetes karácsonyi dekoráció, amely szimbólum is az egyben!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az erdőben sétálva sok mindent összegyűjthetsz, melyekkel karácsonyi hangulatot teremthetsz az otthonodban. Ezek a természetes dolgok már olyan régóta díszítik házainkat, és oly régóta kötjük a karácsonyhoz őket, hogy szimbólumokká, jelképekké váltak.

Fenyő, tiszafa, fagyöngy, magyal, toboz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fenyő, tiszafa, fagyöngy, magyal, toboz

1. Fenyőágak

Az életerő, az újjászületés, a meleg és a fényesség szimbólumai az örökzöld ágak és maga a fenyőfa is. Egyes felfogások szerint a férfiasság, a bátorság és merészség jelképe, de szinte minden kultúrkörnek megvan a fenyőfához kapcsolható szimbólumrendszere, szokásai a görögöktől (a remény fája, illetve a hallhatatlan istenek birodalma) a szlávokig(fenyőággal kívánnak minden jót ismerőseiknek, szomszédjaiknak).

2. Fagyöngy

A termékenység és az új élet szimbóluma, van, ahol szerencsehozóként tekintenek rá. Gyógynövényként is számon tartják.

3. Toboz

A toboz is a bőség, a termékenység, az egészség helyreállításának jelképe. A rómaiak a szüzesség szimbólumaként tekintettek a kinyílt fenyőtobozra, bár másutt alakja miatt a fallosz jelképe.

4. Magyal

Az írek a természet megújulásának szimbólumaként tekintenek rá, de az erőt és az összetartást is jelképezi, így mindenképpen ott a helye a karácsonyi díszítő elemek között. A keresztények számára Krisztus töviskoszorúját idézheti fel.

5. Tiszafa

A kelták a halhatatlanság jelképeként tekintettek a tiszafára, az örökzöld növénynek mágikus erőt is tulajdonítottak.

Forrás: rostae-books.com, kertpont.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...