2015.03.06. 12:30:35 10725 266

5 szokás, amivel tönkre teszed a ruháidat
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Már megint elnyúlt a pulóver, eldeformálódott a melltartó és túl hamar kopott ki a farmer színe? Lehet, hogy eddig rosszul kezelted a ruháidat? Ha nem szeretnél minden szezonban új holmikat vásárolni, akkor olvasd el a következő okosságokat, hátha lesz közöttük újdonság.

Rendetlen ruhatár - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Rendetlen ruhatár

1. A melltartóidat csak úgy beszórod a fiókba.

Nagy hiba! És az is, ha a szennyes tartó alján maradnak napokig. A merevítő és a szivacs könnyen eldeformálódhat, ha rosszul tárolod a melltartókat. A kényesebb daraboknak még az anyaga is sérülhet.

A fiókban élére állítva, egymásba illesztve rakd a melltartókat, és ügyelj arra, hogy a szennyes kosár tetején maradjanak. Amikor mosod, használj mosóhálót!

2. A farmert nem fordítod ki mosás előtt.

Ha így teszel, akkor idő előtt el fogja veszíteni a színét a nadrágod. Fordítsd ki, sőt cipzárazd fel és gombold is be mosás előtt, így nem fog el akadni benne semmi. Tégy így más gombos és kapcsos ruhával is, nehogy kiszakadjon valami!

3. Mosógépben mosod a fürdőruháidat.

A fürdőruhákat nem szabad a mosógépben mosni, mert hamarabb fakulnak és az anyag is sérülhet. Kézmeleg csapvízben egy kis folyékony mosószerrel mosd ki őket, és szárítsd fekve. Ne csavard ki belőle a vizet, hanem csak nyomkodd (főleg a szivacsos melltartókból)!

4. Lógatod a kötött pulcsikat.

A kötött pulóvereket egyrészt összehajtogatva is tárolhatod a szekrényben, mivel kevésbé gyűrődnek. Másrészt, ha mindenképpen vállfát akarsz használni, akkor hajtogasd rá a képen látható módszerrel, így elkerülheted, hogy nehezebb anyag a súlyánál fogva húzza és kinyújtsa kedvenc felsődet.

Pulóver fogason | Fotó: goodhousekeeping.comPulóver fogason | Fotó: goodhousekeeping.com

5. Drót vállfát használsz.

A drót vállfák nem elég erősek ahhoz, hogy megtartsanak egy nehezebb ruhadarabot, ráadásul nyomot is hagyhatnak az anyagban. Válassz inkább fa vagy bársonnyal bevont vállfát. A bársony azért jó, mert a lecsúszást is megakadályozza a puha anyag.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...