2015.06.07. 10:08:51 10556 376

5 ok, hogy miért vagy éhes állandóan
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Épp hogy megetted az utolsó falatot a tányérodról, máris kopog a szemed az éhségtől, és alig várod az uzsonnaidőt. Vagy ki sem várod, hanem néhány perc után már valamilyen nasi után kutakodsz. Ismerős helyzetek, aminek okát nem tudjuk, vagy nem akarjuk tudni. Pedig csak egy kicsit kellene odafigyelni!

Farkaséhség - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Farkaséhség

A hirtelen és gyakran ránk törő farkaséhségnek több oka is lehet, melyek közül van, ami ellen nem tehetünk semmit. Ám akad olyan, amit könnyedén, vagy kevésbé könnyedén kikerülhetünk. Ha egy kis segítség kell, a lenti okok közül Te is válogathatsz.

1. Mert olyan a hangulatod

Bizony, a hangulatunk könnyedén befolyásolhatja, hogy aznap mit és főleg mennyit eszünk. Falunk, ha szomorúak, ha idegesek vagyunk, ha stresszelünk valami miatt, vagy ha unatkozunk. Ennek oka, hogy az étkezéskor a szervezetünkbe kerülő cukor boldogságérzetet nyújt. A rossz hír, hogy csak rövid ideig. Úgyhogy, evéssel inkább ne kompenzáljuk negatív hangulatunkat.

2. Mert rossz az idő

Az időjárás általában befolyásolja hangulatunkat is. Bizony, a kinti eső olyan elszomorító, hogy azon csak egy kis csoki, keksz segíthet! :-) Viszont van még egy oka, miért ehetünk rossz időben többet: az ilyenkor viselt „ápol és eltakar” pulcsik, kabátok leplezik a sok evés miatt keletkezett pocakot, esetleges zsírpárnácskákat.

3. Mert nehéz napjaid vannak

Sajnos, sokunk szenved a menstruáció ideje alatt, esetleg előtt is fájdalmas hasi görcsöktől. A szenvedést enyhítheti a magnézium, ám nem mindegy, honnan szerezzük be. Mert valljuk be, mi gyenge és törékeny nők hajlamosak vagyunk ilyenkor csokoládét majszolni, merthogy lehet, hiszen abban van magnézium, és hát a nehéz napok, meg a görcsök meg minden… De van egy rossz hírünk: a barna rizs is rendkívül jó magnéziumforrás. Úgyhogy a nehéz napok előtt, alatt nyugodtan beiktathatsz egy-két rizzsel készült fogást.

4. Mert sportolsz

Ha fogyni akarsz, figyelned kell a napi kalóriabevitelre. Talán az elején még megy is. De egy idő után azt veszed észre, mintha kicsit gyakrabban tépnéd fel a hűtő ajtaját egy kimerítő testedzés után? Igen, valószínűleg a nagy igénybevétel miatt éhesebb vagy, de az nincs rendben, hogy válogatás nélkül tolod magadba a hűtő tartalmát, „Én sportolok!” címszó alatt. Fogyassz tápláló, de kevésbé hizlaló ételt mozgás után, és a fogyási folyamat sem áll meg.

5. Mert itt az ideje

Figyeld meg, mely időpontokban tör rád a kínzó éhség! Iktass be ezekre az alkalmakra valamilyen egészséges eszegetnivalót, egy banánt, joghurtot, diót, mogyorót vagy valamilyen magvakat.

Forrás: woman.at | Szerző: ssz

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...