2015.07.27. 14:34:00 7961 125

5 hiba, amit a korrektor használatakor elkövetsz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A pattanások mindig a lehető legrosszabbkor keletkeznek, és természetesen a homlok, az orca vagy orr kellős közepén dudorodik ki. Ilyenkor úgy érzed, mintha mindenki téged bámulna, illetve az a óriási huplit, ami mintha külön életet élne az arcodtól.

Alapozó és korrektor - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Alapozó és korrektor

Ha a korrektort vagy alapozót rosszul használod, csak még feltűnőbbé teszed, amit el akarsz takarni. Kerüld el ezeket a tipikus hibákat.

1. Túl sok alapozót használsz, túl gyorsan.

Az alapozóból minél kevesebbet használsz, annál természetesebbnek fog tűnni. Ha gyorsan viszed fel az arcodra, és bőkezűen bánsz vele, nem dolgozod el alaposan, nem építed fel fokozatosan, akkor maszkszerű lesz az egész.

Ehelyett inkább pöttyökben vidd fel az alapozót, majd dolgozd el, és minden réteget apránként vigyél fel. Ez segít abban, hogy természetesnek tűnjön a smink, és abban is, hogy jobban megítélhesd mennyi anyagra lesz ahhoz szükséged, hogy elrejtsd a pattanásokat, illetve bőrhibákat.

2. Túl világos színt használsz.

A világos alapozók, illetve korrektorok csak még inkább kiemelik az ilyen hibákat, olyan árnyalatot válassz, ami a lehető legközelebb van a bőrszínedhez. Akár összekeverhetsz kétféle színt is, hogy a lehető legjobb fedést kapd.

3. Nem dolgozod el rendesen.

A korrektorozás nem abból áll, hogy odapöttyentesz egy adag alapozót a pattanásra, és úgy hagyod. Amennyire csak lehet, el kell dolgozni a széleket, hogy ne legyen éles ellentét a bőröd és a dudor között. Kend el úgy, hogy szinte beleolvadjon a bőrbe.

4. Nem radírozod le az elhalt hámsejteket.

Az elhalt hámsejtektől jó, ha időről-időre megszabadítjuk a bőrünket, így könnyebben meg tud újulni, simább és puhább tapintású lesz. Ha ezt nem teszed meg, és a bőrdarabok ott maradnak az arcodon, majd erre felviszed az alapozót, s olyan hatása lesz a sminkednek, mintha darabokban le akarna hullani a vakolat rólad... Hetente egyszer ajánlott tehát a radírozás, illetve, ha úgy látod, hogy szükséged van rá.

5. Kinyomod a pattanást!

Bármennyire is nehéz ellenállni, ne nyomd ki a pattanást! Sokkal nagyobb bajt okozhatsz, ha kinyomod, hiszen csak még pirosabb lesz, akár vérezhet is, és a végén heg marad a helyén. Ráadásul, ha a kinyomott pattanásra viszed fel a make-upot, akkor belekerülhetnek ezek az anyagok a nyílt sebbe, ami egészen biztos, hogy nem járul hozzá a gyorsabb gyógyuláshoz, és nem lesz a fedés sem egyenletes. Csúnya lesz.

6. A kezeddel viszed fel az alapozót.

Sokkal szebb munkát lehet végezni egy erre a célra kialakított ecsettel vagy szivaccsal.

7. Piszkos ecsetet használsz.

A make-up ecseteket hetente egyszer, enyhén samponos meleg vízben ki kell mosni. Ha piszkosan használod a baktériumokat újra és újra szétkened az arcodon, ami még több pattanáshoz vagy kiütéshez vezethet.

8. Rossz sorrendben viszed fel a bőrödre a termékeket

Először a bőrkiegyenlítő, utána az alapozó, végül a korrektor, majd a púder. Felülről lefelé haladj és ne állj meg az állnál, hanem a nyakadra is dolgozz belőlük, ne legyenek éles vonalak.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...