2015.07.23. 20:00:00 8387 199

5 film, amit a zenéje miatt (is) kedvelünk!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az igazat megvallva imádom a filmzenéket, ezért nagyon nehéz volt 5 filmet kiválasztani a kedvencek közül. A musical jellegű filmeket direkt kikerültem, mivel akkor soha nem lenne vége a listának, és a kiválasztást nem a főcímdalra alapoztam, amit általában mindenki ismer, hanem a teljes soundtrack-re.

Ponyvaregény | Fotó: wikipedia.org - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ponyvaregény | Fotó: wikipedia.org

A lista teljesen szubjektív, sorrendet pedig nem állítanék fel, legszívesebben 10 további filmmel folytatnám a felsorolást, mivel nagyon sok kedvencem nem kaphatott helyet.

Ponyvaregény

Ha filmzenékről van szó, nálam a Ponyvaregény az etalon. Tarantino mindig is jó érzékkel válogatta össze a filmjeihez illő zenéket, a Ponyvaregényben pedig ez kifejezetten jól sikerült. Olyan slágerek sorakoznak egymás után, mint a Son of a Preacher Man Dusty Springfieldtől, a Jungle Boogie a Kool and the Gangtől, aztán itt van még Chuck Berry You Never Can Tell-je is. Nem vagyok benne biztos, de úgy gondolom, hogy ezt a zenét a film tette igazán híressé a filmtörténet egyik legismertebb táncos jelentével, melyben John Travolta és Uma Turman nagyon vagány koreográfiát lejt. Nagy kedvenc még a Misirlou a Dick Dale & His Del-Tones-tól. Nem is tudom, hogy melyiket hallgassuk meg, legyen talán a híres táncjelent.

Trainspotting

A képzeletbeli második helyezett kiválasztása már koránt sem ilyen egyértelmű, de Iggy Pop, Lue Reed, Blur és az Underworld azért sokat segítettek, amikor a Trainspotting tracklistjét beválogattam. Kellően őrült, ugyanakkor nyomasztó, képes rá, hogy a film hangulatát újra végig élje az ember, ha ezt az albumot meghallgatja. A Born Sleepy-re bulizva szerintem egy nemzedék nőtt fel, most viszont szóljon a Perfect Day.

Forest Gump

A főcím is egészen biztos, hogy mindenkinek beugrana, ha elkezdeném dúdolni, de az egész filmben klasszikusok szólnak. Csak hogy párat említsünk a két cédényi zenei felhozatalból: Elvis Presley, Aretha Franklin, The Doors, Bob Dylan, The Mamas and the Papas,The Beach Boys és Simon & Garfunkel Mrs. Robinsonja.

A nagy Gatsby

A film is nagyon tetszett, de a zenéje mindent visz. Eredeti 20-as évekbeli felvételekkel is klassz lett volna, szívesen megnéznék egy olyan változatot, de a mai előadókkal sem volt semmi gondom. Sőt! Olyan feldolgozásokat köszönhetünk ennek a filmnek, mint például a Crazy in Love (eredetileg Beyoncé R'n B dala) swing változata Emeli Sandé előadásában. Nagy kedvenc még a The XX zenekar és Florence and the Machine is, de a filmből emlékezetes a bágyadt hangú Lana del Ray Young and Beautiful-ja, amit rengeteget játszottak a rádiók 2013 nyarán.

Dirty Dancing 2.

Tudom-tudom, nem éppen egy filmklasszikus és a zenéje sem mondható annak. Viszont ezek a latinos ritmusok egészen biztosan felpörgetnek és felráznak, ilyenkor nyáron különösen jól esik ezt a fajta zenét hallgatni. Én ezt vállalom. :) Bulizzunk!

Írta: kábé

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában