2015.09.03. 12:18:30 31378 186

5 elgondolkodtató film – ha többre vágysz a limonádénál!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem mindig szirupra vágyunk. A legzseniálisabb filmeket olykor nehéz végig nézni, és abszolút alkalmasak a nyugalmunk megzavarására. Rátelepszenek az elménkre, és napokig nem hagynak nyugodni a képsorok, az emberi drámák és történetek.

Taxisofőr | Fotó: filmertek.blog.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Taxisofőr | Fotó: filmertek.blog.hu

Rekviem egy álomért

Ezt a filmet egyszer meg kell nézni. Utána szörnyen fogod érezni magad, és az élmény napokig veled marad, s valószínűleg soha többé nem akarod majd látni ezt a filmet, de mindenképpen elgondolkoztat majd. A felsorolt filmek közül talán ezt a pszichodrámát a legnehezebb végig nézni. Tényleg ilyen könnyű függővé válni?

Csillagok között

Ez most nagyon aktuális téma. Főleg az idei nyár után, amikor saját bőrünkön érezhettük a globális felmelegedés hatásait. Milyen lesz az élet a jövőben? Tényleg új, lakható bolygókat fognak keresni az űrkutatók? A tér és idő elmélete is rendkívül elgondolkodtató, a film pedig izgalmas, fordulatos. Mindenképpen meg kell nézned, ha még nem láttad! Idén a legjobb vizuális effektekért nyert Oscar-díjat a film.

A felolvasó

A második világháborús, holokauszt témájú filmek egész sorát idevehetnénk az elgondolkodtató filmek listájára: Az élet szép, Schindler listája, Sophie választása, A napfény íze, A zongorista és még sorolhatnám. Ezt a filmet azért választottam, mert egy új nézőpontot ismerhetünk meg. Vajon a parancs követése felmentő erejű lehet a háborúban? Hogyan viszonyul egy másik generáció a háború bűneihez? De ez a filmben szinte csak másodlagos cselekményként jelenik meg, hiszen az Oscar-díjas (Legjobb női főszereplő) alkotás első fele egyértelműen egy elítélendő mégis szeretetteli kapcsolatról szól. Ralph Fiennes és Kate Winslet a főbb szerepekben.

Viharsziget

Az őrület határait feszegeti a film. Martin Scorsese Dennis Lehane azonos című regényéből sikeresen megalkotta minden idők egyik legsötétebb pszichotrillerét, ami rendkívül izgalmas és elgondolkodtató. Az elmegyógyintézetben nyomozó Leonardo DiCaprionak saját démonjaival is meg kell küzdenie, hogy teljesíthesse feladatát: megtalálja a szigetről eltűnt őrülteket. Ilyen démonjai pedig mindnyájunknak vannak.

Taxisofőr

Ha már Scorsese, akkor íme még egy elgondolkodtató film a rendezőtől, melyben Robert DeNiro játssza a főszerepet, ami egy Oscar-jelölést ért neki. Travis Bickle, a vietnámi háború után a New York-i éjszakai élet legsötétebb bugyraiban találja magát, ahol megpróbál megmenteni egy gyerek prostituáltat (Jodie Foster). Mindeközben a magány, a félelem, a szeretetlenség és az üresség érzésével kell megküzdenie, mellyel nem éppen derűs képet fest a film a társadalmunkról. Egyértelműen látni kell!

Írta: kábé

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mutatjuk, mely országokba költözik a legtöbb magyar ember

Az egyik legnépszerűbb globális adatplatform, a Statista kimutatásai szerint az elmúlt évben a külföldre költözés főbb motivációi a jobb munkahely találása, a partner országában való új élet kezdése, valamint a továbbtanulási célok voltak. Mindezek mellett ugyanakkor kulcsszerepet játszott a célországtól remélt jobb életminőség, a személyes kihívások és komfortzóna feszegetések, a kaland- és felfedezésvágy. Sokakat pedig a klasszikus tiszta lappal kezdés vágya terelt egy idegen országba, emellett akadtak olyanok is, akik a nyugdíjas éveiket kívánták egy régen kiszemelt helyen tölteni. De vajon milyen szándékok állnak a magyar emberek külföldre költözésének hátterében?

Teljes a SopronFest programja

Mintegy 75 helyszínen csaknem háromszáz programmal várja a látogatókat a 2. SopronFest május 10. és 19. között. A pünkösdi hétvégére a Lővér kempingbe szervezett koncertek mellett a város számos pontján már napokkal korábban lesznek zenei, irodalmi, képzőművészeti és gasztronómiai események.

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.