2015.04.16. 17:49:56 10596 302

5 dolog, amit tudnod kell a visszérről
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hamarosan itt a nyár, és a lábak a szemek kereszttüzébe kerülnek. Ha egy kicsit még sápadtka a napozás hiánya miatt, azon könnyen segíthetsz, és a szőrtelenítést is gyorsan megoldhatod, ám a visszerekkel már más a helyzet. Ha öröklött hajlamod van, terhes vagy, esetleg seprűvénákat fedeztél fel a lábaidon, íme 5 dolog, amiről tudnod kell.

Visszerek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Visszerek

1. A lábak keresztezésétől nem leszel visszeres

Ez egy tévhit. A New York-i érközpont egyik orvosa és alapítója, Luis Navarro szerint sokkal gyakrabban képződik visszér a hosszú állás vagy ülés következményeként. A túlsúly, a dohányzás és a mozgás hiánya valamint a fogamzásgátló tabletták további gyakori tényezők, amelyek szerepet játszanak a visszerek kialakulásában.

2. Nemcsak esztétikai probléma

A legtöbben csak akkor kezeltetik a visszerüket, amikor már nagyon csúnya, és kozmetikai problémaként tekintenek rájuk. Pedig a visszerek akár mélyvénás trombózist is okozhatnak, és vérrögök is képződhetnek miattuk. Forduljunk orvoshoz, ha a lábak fáradtak, duzzadtak és rossz a közérzetünk.

3. A visszér és a seprűvéna nem ugyanaz!

A seprűvénák keskeny, kék erek, amelyek láthatóak, de általában ártalmatlanok. Jelezheti a rossz vérkeringést, és a visszerek előzményei is lehetnek, ez tény. Tehát mindenképpen jeleznek valamit! Sporttal viszont sokat tehetsz a visszaszorításukért.

Visszér: „A felületes vénák kitágulását a felületes vénákban megnövekedett nyomás okozza, mely a visszér kiürülését nehezíti. A megnehezített kiürülés miatt a mögöttes vénaszakaszokban pangás lép fel. A pangás miatt a vénafalra fehérvérsejtek tapadnak ki, melyek bizonyos érfalkárosító anyagok termelése révén tönkreteszik a visszerek falát, melynek eredménye a vénafal kitágulása.” (webbeteg.hu)

4. A férfiaknak is lehet visszere!

Igaz, hogy a kezelt betegek 70-80%-a nő, azért előfordulhat férfiaknál is a betegség.

5. A legjobb megelőzés a sportolás

A visszerek megelőzésben sok minden segíthet a krémektől (vadgesztenye!) kezdve, az egészséges ételeken keresztül, a kompressziós harisnyáig, de a legjobb az aktív életmód. Az úszás és a lépcsőzés kimondottan jót tesz a lábak vérkeringésének. (Éljenek az emeletes házak!) Ezenkívül a klasszikus séta csodákat tehet, illetve kipróbálhatod a következő gyakorlatot is: Áll fel, emelkedj lábujjhegyre, majd ereszkedj vissza. Végezd ezt a gyakorlatot naponta többször. Erősíti a vádlit és serkenti a vérkeringését.

További tippek visszér ellen

kábé via womansday.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...