2015.06.22. 08:09:38 10860 272

5 dolog, amit nem tudtál az ősz hajról
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A férfiak általában büszkén viselik az őszes halántékot, és a nők is sármosnak tartják azt. Ennek ellenére a saját őszülését egészen drámaian éli meg a gyengébbik nem. Szerencsére, a kutatók keményen dolgoznak, hogy megismerjék, és megfordítsák ezt a folyamatot. Egészen érdekes dolgokat gyűjtöttünk össze az őszülésről.

Ősz haj - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ősz haj

1. 50-50-50 szabály

A lakosság 50%-ának 50 éves korára a hajának 50%-a már ősz.

2. Számít az etnikum

A kaukázusiak őszülnek a legkorábban, közülük is a vörös hajúak, utána az ázsiaiak végül az afro-amerikaiak. A tudósok még csak a tendenciát figyelték meg, az okot nem tudják.

3. Számít az életstílus

A dohányzás, a stressz, az egészségtelen életmód úgy általában rányomhatja a bélyegét a hajad színére is.

4. A hajad és a színe két különböző dolog

A hajat a haj őssejtek, a színét pedig a pigmentsejtek biztosítják. Általában együtt dolgoznak, de bármelyik felmondhatja a szolgálatot.

5. A haj nem megváltoztatja a színét, hanem úgy nő

Egy hajszál általában 3 éven keresztül nő, utána kihullik, és növesztesz helyette egy újat. Ahogy öregszünk, úgy lesz egyre nagyobb valószínűséggel ősz az új, növekvő hajszál.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.

Ismered a világ legjelentősebb szimbólumait és azok hátterét?

A szimbólumok társadalmi életünk fontos elemei, amelyek különféle megjelenési formákat ölthetnek magukra a hétköznapi közlekedési jelzésektől az üzleti szférában megjelenő márkaépítő logókig. Találkozhatunk velük a szavak, jelek, alakzatok, színek, karakterek formájában, melyek mindegyike valamilyen elvont fogalom, eszme képviselőjeként, egyfajta vizuális történetmondóként tartható számon. Minden szimbólum mögött lebilincselő háttértörténet lapul. Ismered ezeket?

Beszürkültél? – Csak semmi pánik, ezek a frizurák Neked állnak majd a legjobban!

Az első hajszál megjelenése nem kis pánikra adhat okot. Pláne, ha viszonylag korán, a húszas éveink elején, közepén bukkan fel. Aztán lassan hozzászokunk, a hajszálakból lassan tincsek lesznek, majd idővel az egész hajkoronánk ezüstben játszik majd. De nyugalom, az ősz hajszínnek is megvannak a maga előnyei!