2016.05.14. 15:21:15 7690 199

5 dolog, amiről nem is hinnéd, hogy árthat a hajadnak
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Rendszeresen mosod, a balzsamot sem hagyod ki, aztán jöhetnek a pakolások, a hajvégápoló olajok, krémek, hogy hajad egészséges, ápolt és tündöklő legyen. Szinte hihetetlen, hogy az ilyen alapos ápolás előtt, közben, után is követhetünk el hibákat, melyek árthatnak hajszálainknak.

Hajszárítás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hajszárítás

Nem kell nagy dolgokra gondolni, egy egészen szokványos tevékenység közben is érheti károsodás a hajszálakat.

Ha nedves hajjal bújsz ágyba

Nyáron még nagyjából rendben van, de a többi évszakban hanyagold a vizes hajjal alvást. Nem érdemes a lustaságra sem fogni! Megfázhat a fejed, illetve összeismerkedhetsz a kellemetlen, ám annál makacsabb korpával.

Ha túlzásba esel

Mondjuk a hajmosás terén! Mert úgy gondolod, minden nap meg kell mosnod a hajad, hogy az ne legyen annyira zsíros. Pedig lehet, pont ez okozza a bajt! Hagyd a hajad néhány napig mosás nélkül, és meglátod, a túlzott zsírosodás is abbamarad.

Ha túl sok a „dörzsi”

Hajmosás után Te is átdörzsölöd a hajad egy törölközővel, méghozzá jó alaposan, hogy alig maradjon benne nedvesség? Hát, nem jól teszed! Ez csak tompává és porózussá változtatja a hajat. Inkább itasd fel a felesleges vizet a „lombkoronádról”.

Ha csak csűröd és csavarod

Ha idegességedben, vagy unaloműzőként eddig az egyik ujjaddal elkezdet csavargatni a hajadat, nem jártál el valami jól! Az ujjaidon lévő szennyeződések a hajvégekre kerülve nem tesznek kifejezetten jót hajkoronád egészségének. Inkább válaszd más módját a stressz levezetésének, az unalom elűzésének.

Ha irányt tévesztettél

Főleg a vastag szálú hajjal rendelkező hölgyeknél fontos, hogy először a hajvégeket, majd az az felett lévő részt fésüld, végül pedig simítsd át a tövektől egészen a végekig a hajkoronád. Ha egy körben szeretnéd „tetőtől talpig” átfésülni a hajad, akár töredezetté is válhat.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...