2016.06.24. 17:19:26 10010 237

5+1 tipp hogyan éld túl a hőséget az autóban!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Téli autós tippeket már késő ősztől olvashatsz. De nyáron, a hőség idején legalább annyira veszélyes lehet az út, ilyenkor még jobban oda kell figyelned! Olvasd el tippjeinket, hogyan ne főjön a fejed.

Hőség a kocsiban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hőség a kocsiban

1. Okosan a gombokkal!

Ha van klíma a kocsidban, használd ésszel! A nyári megfázásnál nincs is rosszabb, de nem ez a legnagyobb baj, ami történhet veled. A klíma hőmérsékletét ne állítsd be nagyon hidegre – még ha pillanatnyilag jól is esik – nagyon megterheli a szervezetet az, amikor az akár 18 fokból a 35-40 fokba kiszállsz. Állítsd be a kinti hőmérséklet alá 5-8 fokkal, kényelmessé teszi az utazást, és nem sokkolod a szervezeted 15-20 fokos hőmérsékletváltozással.

2. Idegesek

Kényelmesen utazol, be van kapcsolva a klíma, vagy csak letekerted az ablakot és élvezed a szellőt. Te lehet, hogy nem sietsz, azért figyelj oda a közlekedésre! Mert a nagy meleg miatt enyhülhet a figyelmed, sokan éppen a nagy meleg miatt feszültebbek a szokásosnál. Nem alszanak éjszaka, sietnének, te meg ott „tötyögsz”, ők meg egyre idegesek, mennének, és a szokásos kifogások, aztán a vége az, hogy dudálnak, ott előznek, ahol nem szabad. Persze, hogy nincs igazuk, mégis téged veszélyeztetnek, ahogy írtuk, figyelj oda nagyon!

4. A kocsid is legyen rendben

A hólapátot most egy időre kiteheted a kocsiból, tegyél a helyére folyadékot. Vegyél a benzinkúton egy flakon desztillált vizet (ha kell az autó hűtőjébe), illetve egy jól zárható palackban dobj be egy kis csapvizet a kocsiba: a természetes ásványvíz vegyileg nem tisztított, tartalmaz mikroorganizmusokat, amelyek a melegben elszaporodhatnak. Éppen ezért a sima csapvíz a legjobb erre a célra. Melegen az sem annyira finom, de legalább meg lehet inni.

5. A sérülékenyek

Nyáron nagyon sokan mennek kirándulni, sokfajta járművel. Szerencsére egyre több motoros, bringás vannak jelen útjainkon. Erős napsütésben, ellenfényben nehéz észrevenni őket, duplán nézz szét, mielőtt kihajtasz egy főútra, vagy előzésbe kezdesz!

+1. Külföldön

Nálunk is bevezették, és egyre több helyen kötelező a mentőssáv alkalmazása. Ha dugóba kerülsz, mindig hagyj szabad utat a kiérkező mentőnek, tűzoltónak! Autópályán a belső sávban balra a szalagkorlát felé, a többiből jobbra az út széle felé húzódj, egészen a sáv széléig! Figyelem, a legtöbb országban a motorosok is használhatják!

Írta: tézsé

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...