2014.04.26. 12:30:00 5275 45

5+1 nélkülözhetetlen tipp grillezéshez
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

2014-ben április 26-ra esik a "szabad tűzön sütés" világnapja. Az idő - április végéhez képest is - kiváló, hogy kimenjünk néhány órára, és készítsünk valami finom ételt! Tökéletes helyszín ehhez a saját kertünk, vagy ha nincs, a kedvelt kirándulóutak közelében vagy a folyópartokon bizonyára találunk a közelben is alkalmas helyeket. Lényeg, hogy együtt legyen a család, és bátran hívjunk meg ismerősöket is!

2014. április 26, a szabadtéri sütés világnapja. - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com 2014. április 26, a szabadtéri sütés világnapja.

1. Csak ahol szabad

Csak olyan helyen rakjunk tüzet, ahol van arra kijelölt hely. Figyeljünk a tűzgyújtási tilalomra, valamint a közelből távolítsuk el az éghető tárgyakat. Amennyiben autóval megyünk, vigyünk magunkkal egy nagyobb kanna vizet, amivel bármikor beolthatjuk a tüzet. Amikor végeztünk a sütéssel, és már éppen indulunk haza, akkor mindig locsoljuk le a tűzhelyet, és győződjünk meg róla, hogy nem hagyunk parazsat.

2. Kiolvasztva, pácolva

Bármilyen húst vigyünk is magunkkal,magától értetődően, azt még otthon olvasszuk ki. Egyrészt könnyebb szeletelni, másrészt sokkal finomabb lesz a hús. Természetesen a profik előre bepácolják a hússzeleteket. Grillezéshez a zsírosabb húsok tökéletesek, mint például a tarja, de van aki a filézett csirkecombra esküszik. Ha nem zavar minket a szárazabb hús, nyugodtan lehet csirkemellet is pácolni.

A páclé gyakorlatilag bármilyen fűszert+olajat tartalmazhat, sózni pácolás után szokás. Nagyon egyszerű és finom a mustáros-borsos tarja vagy a mustáros-majoránnás csirke. Legjobb, ha egy éjszakát áll a hús. A gyerekek imádni fogják a saslikot, ezt is előre elkészíthetjük.

3. Vékony szeleteket

A húst, zöldségeket vágjuk vékony, kb. 1-2 cm-es szeletekre, úgy egyenletesen átsülnek, nem csak a szélek égnek meg. A boltokban kapható grillkolbászokat beirdalhatjuk.

4. Erkélyen is lehet

Nagyon jó elektromos sütőket lehet kapni, amelyekkel akár a konyhában, füst nélkül is grillezhetünk. Ha van erkélyünk, és nem egy forgalmas, zajos útra néz, ott imitálhatjuk a szabad téri grillezést - ugyan nem az igazi, de ha csak erre van idő, megteszi. :)

5. Mit igyunk?

Leginkább vizet, abból sokat. Ha mindenképpen szeretnénk alkoholt fogyasztani, ne erős italokat, inkább sört vagy fröccsöt. Igaz, a rövidekkel kiválóan elfedhető az égett hús kesernyés íze, de ne feledjük, azok is szeretnének finomat enni, akik nem ittak. :)

+1 Ki süt?

Nos, ilyenkor mi, férfiak szívesen teszünk-veszünk a tűz körül, és persze nagyon értünk a hússütéshez. Azért a hölgyek ne menjenek nagyon távol, időnként elkél nemcsak a segítség, de a felügyelet is. :)

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...