2016.11.24. 17:00:10 11621 333

4 tipp, ha újra gyermeki rajongást szeretnél érezni a karácsony iránt!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Te is gyerekkorodban élvezted utoljára az ünnepeket? Sőt, amióta felnőtt vagy nem is nagyon érted mire fel ez a nagy hűhó, karácsonyfa díszítés és sütés-főzés, no és az ajándékok, melyekre egy kisebb vagyont költünk. Nos, valószínűleg nem vagy egyedül ezzel, de visszanyerheti még az ünnep az eredeti fényét, ha szeretnéd!

Karácsonyfa díszítés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Karácsonyfa díszítés

A titok nyitja talán az, ha megpróbálod úgy szemlélni az egész ünnepkört, mint ahogy gyerekként tetted. Ja, hogy akkor még minden új volt, könnyű volt a dolgod… Vagy Neked a sok ajándék, meglepetés volt a lényeg? A finom falatokat szeretted vagy azt, hogy összejött a család? Esetleg mindezt együtt? Idézd fel magadban, hogy mit szerettél a karácsonyban, és próbáld meg azokat a dolgokat előtérbe helyezni, a többi elvárással, rád erőltetett marhasággal pedig ne foglalkozz!

Hogyan lesz újra különleges a karácsony? Hát így!

1. Ha az új élmények varázsa nyűgözött le

Akkor ne hagyd ki a karácsonyi vásárokat, fedezz fel idén egy újat. Bécs például nincsen olyan messze, és ha még nem láttad a városban található kisebb és nagyobb vásárokat, akkor idén kirándulj ide>>. A budapesti karácsonyi vásárok is varázslatosak, de ne hétvégén menj, mert elég nagy a tömeg – ez egyébként mindegyik karácsonyi vásárra igaz, így, ha stresszmentes, valóban élvezetes látogatást tervezel, akkor hétköznap menj! :)

Újdonság lehet az is, ha például a hagyományostól eltérő ünnepi menüt tervezel, vagy másként, új díszekkel dekoráljátok ki a lakást és a fát, de bármit bevethetsz, ami Neked visszahozza az újdonság varázsát. :)

2. Ha az ajándékokat vártad a legjobban

Ezzel valószínűleg minden gyerek így van, a karácsony lényege számukra igenis az ajándék volt. Akkor többnyire csak kaptuk, de most adhatunk is, ami legalább akkora öröm, ha nem nagyobb. Igazából akkor fogsz azonban földöntúli örömöt érezni, ha sikerül a meglepetést okoznod, és valóban látszik az ajándékozotton az öröm. Próbálj meg minél személyesebb dolgot venni, vagy akár készíteni. Ha eltalálod, akkor az érték igazából nem fontos. Minden családtagnál, barátnál gondold végig, hogy milyen hobbit űznek, milyen dolgokat szeretnek: egy egyedi póló, bögre vicces vagy akár megható ajándék is lehet. Magadat is meglepheted valamivel, miért is ne?! :)

3. Ha a finom falatok miatt szeretted a karácsonyt

Mi is volt a gyerekkori kedvenced ilyenkor? Mi idézne fel benned nosztalgikus hangulatot? A mézes kalács, a habcsók vagy a klasszikus zselés szaloncukor? Készítsd el vagy szerezd be ezeket! Légy újra gyerek, és majszolgasd a fa alatt a kedvencedet. Ha pedig itt is az újdonság varázsa dobna fel igazán, akkor próbálj ki egy izgalmas karácsonyi receptet! Nálunk is rengeteget találhatsz itt: proaktivdirekt.com/magazin/rovat/recept

4. A családi összejövetelek

Ez azért kivitelezhető. Szervezd meg, legyetek együtt, egyetek egy jót, adjatok egymásnak személyes ajándékot vagy beszéljétek meg, hogy idén csak aprósággal kedveskedtek: egy üveg bor, egy bonbon stb. Azt is meg lehet beszélni, hogy mindenki hozzájárul az ünnepi vacsorához valamivel. Valaki a desszertet hozza, valaki az italokat és valaki például hidegtálakat. Örüljetek az együtt töltött időnek és tegyétek felejthetetlennek egymásnak a pillanatot! :)

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...