2015.02.27. 14:07:00 18190 291

4 tipp+1 recept a maradék tésztához
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem tudom, a nagy többség hogy van vele, de nálunk eddig még nem sikerült eltalálni a megfelelő tészta-szósz arányt. Ha a „rávalóból” maradt több, nem volt gond, hiszen készítettünk hozzá még egy kis tésztát. Ha viszont a tészta maradt meg…! Na akkor jöttek a gondok. Ám ez csak eddig jelentett problémát, az alábbi tippek segítségével ez is könnyen orvosolható.

Tészta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tészta

Egyszer próbálkoztam a sajtos-tejfölös tészta verziójával, illetve a páromat próbáltam rávenni, hogy készítsünk egy finom spagetti omlettet, ám süket fülekre talált az ötlet. Talán ezekkel kellett volna próbálkoznom…?

Tészta a leves-be-tét

Nem kell aggódni, mindenféle tészta jó szolgálatot tesz levesbetétként is! Ha kinézetre nem is passzol össze a leves és a maradék tészta, az ízük biztos isteni lesz együtt.

Salátaként is kiváló

Egy finom tésztasaláta, vagy egy finom vegyes saláta, tonhallal, paradicsommal, uborkával, hagymával és mindenféle földi jóval – kitűnő és gyors vacsora vagy hétvégi „életmentő” ebéd lehet, bárhogy tálalod.

Már majdnem omlett…

Keverd össze a maradék tésztát néhány tojással és egy serpenyőben süss ropogósra. Metélőhagymával meghintve, vagy fokhagymás-tejfölös, esetleg joghurtos szósszal megöntözve is isteni lehet.

+ egy gyors tésztás recept

Könnyen elkészíthető, szinte mindig minden hozzávaló kéznél van, így nem kell tartanunk az éhes hasak támadásától.

Ami kell hozzá:

  • 15 dkg főtt tészta
  • 1 csésze reszelt sajt (ízlés szerint)
  • 8 tojás
  • egy marék főtt brokkoli, vagy tetszőleges zöldség
  • só, bors, olívaolaj

Ilyen egyszerű elkészíteni:

A tojást, sót, borsot, olajat összekeverjük, majd a tésztát, a zöldséget és a sajtot is hozzákeverjük. Egy hőálló tálba tesszük és sütőben kb. fél óra alatt ropogósra sütjük. Paradicsom-, vagy uborkasalátával, esetleg friss zöldségekkel tálaljuk.

Forrás: dasistdochnochgut.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...