2016.11.15. 09:00:00 13448 378

4 módszer, hogy azonnal megspórolj egy csomó pénzt
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem egyszerű biztonsági tartalékot is félre tenni, főleg ha az ember úgy érzi, hogy alig jön ki egyik hónapról a másikra. Ha nem is egy vagyont akarunk megspórolni a nyugdíjas évekre, akkor is sokszor érezhetjük úgy, hogy jó lenne némi tartalékot képezni. Ha gyorsan szeretnél tenni az ügy érdekében, nézd át ezt a négy módszert.

Spórolás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Spórolás

1. Vállalj másodállást!

A másodállás titka az, hogy a főállásunktól a lehető leginkább különböző legyen, hogy ne érezzük magunkat túlterhelve. Ha például irodai munkád van, vállalj pár estét egy bárban pultosként vagy felszolgálóként, vagy ételfutárként, esetleg sofőrként. Takarítást, vasalást, fűnyírást is sokan vállalnak. Gondold át, hogy mi fér bele az idődbe, és mi az, amit szívesen vállalnál, hogy ne érezd túl megterhelőnek.

2. Add el a cuccaidat!

Tudod te is, hogy egy csomó cuccod van, amit nem használsz már. Ma már annyira egyszerű ezeket pénzé tenni, csak regisztrálj egy apróhirdetésekkel kapcsolatos weboldalra, vagy keresd meg Facebookon a helyi börzét, és már csoroghat is be egy kis extra. Ruhák, cipők, régi CD-k, DVD-k, számítógépes vagy egyéb játékok, bútorok – mind eladható.

3. Adj ki egy szobát!

Van egy vendégszobád, amit csak ritkán használtok? Ha nem is állandó lakónak, de egy-egy hétvégére simán ki lehet adni.

4. Ne költs!

Vajon kibírod egy hónapig vásárlás nélkül? Oké, lehet, hogy be kell a boltba menned kenyérért, de az is lehet, hogy a fagyasztó és a spájz tartalma elegendő lesz jó pár hétre. Ehhez elengedhetetlen, hogy saját magadnak főzz, és hogy nagyon tudatos legyél ezzel kapcsolatban, de nem kivitelezhetetlen. Kerüld a nagy élelmiszer boltokat és bevásárló központokat, inkább kisebb boltokban vedd meg a minimális ételt, amire szükséged lehet. Már egy hónapja ezt csinálod? Szuper! Folytasd, ameddig csak bírod!

5. Ne cigizz, ne igyál!

A dohányzás drága és rossz szokás, az italozás szintúgy. Oké, ha csak a társaság kedvéért mentél sörözni, megértjük, de ha spórolni akarsz, akkor egy időre erről is le kell mondanod. Ha esetleg mindkettőt űzted, akkor egy vagon pénzt meg tudsz spórolni, csak akarnod kell!

Még egy dolog!

Tartsd magad az elhatározásodhoz, és hidd el, hogy meg tudod csinálni a nehezített körülmények ellenére is! Az így félre tett pénzt, azt tényleg szeparáld el, és ne nyúlj hozzá, csak ha vészhelyzet van. Ha egy konkrét cél jobban motiválna, akkor tűzd ki, hogy mire is gyűjtesz: nyaralás? új bicikli? új motor? telefon? ruhák? lakás? Lebegjen a cél a szemed előtt!

Forrás: aol.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...