2015.07.25. 18:07:18 10845 273

4+1 tipikus nyári probléma, amit minden nő ismer
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Alig vártuk már a Nap perzselő sugarait, de azért jóból is megárt a sok! És ezen a nyáron már néhányszor volt alkalmunk megismerni, milyen is az. Ilyenkor a strandon elterülve a legelviselhetőbb. De sajnos, ez nem mindig adatik meg és ez számtalan problémát szül. Pláne, nekünk nőknek.

Elkenődött smink - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Elkenődött smink

Szerintünk a férfiak ezt is jobban viselik. Igen, ők is izzadnak, talán jobban is, mint mi nők. És tényleg, ők azért bizonyos munkakörökben nem bújhatnak laza szoknyába, vagyis inkább rövidnadrágba, ujjatlan topba, vagy blúzba, és nem tipeghetnek be a munkahelyükre szellős, ám kényelmes szandálban, vagy papucsban. (Na jó, néha mi sem) De azért nem is kerülnek olyan szörnyű szituációkba, mint mi, gyenge, védtelen nők.

Nyári veszedelmek, amik csak a nőkre leselkednek

A patakokban ömlő verejték

Izzadni természetes dolog, mindenki csinálja (jó, a mindig tökéletesen belőtt séróval, tökéletes sminkkel, tökéletes öltözetben közlekedő Barbie-baba lányok ők tuti nem:-)). Hát Istenem, nagy melegben, hőségriadó esetén megesik, hogy kicsit túlteljesítünk, az izzadás mennyiségét illetően. Mert konkrétan folyik rólunk a víz, mindenhol: a hátunkon, a combunkon, az arcunkon, a két mellünk között. Ha más produkálja ezt a mennyiséget, talán észre sem vesszük. Ha viszont mi, akkor azt hisszük, mindenki minket néz. Pedig nem… elvileg:-)

A jó példa ragadós…

… meg néha a busz-/villamosülés is. Mondjuk, épp hazafelé utazol. A kinti hőmérséklet 38°C, a különböző tömegközlekedési járműveken 45°C (némi túlzással, de majdnem), de legalább felszabadul egy ülőhely! Boldogan huppansz le az ülésre. A műanyag, „bőrszerű bigyóval” bevont ülésre. És már akkor tudod, milyen fájdalmas, de legalábbis kellemetlen lesz a felkelés. Mert csinos kis szoknyád egy az egyben rátapad a formás kis popódra, combodra, és hadd ne mondjam még hova. Ha rutinos vagy, egy gyors és hatékony mozdulattal kirántod a szoknyád onnan, ahova nem való. Ha még kezdő versenyzőnek számítasz, akkor egy ideig elbíbelődsz a szoknya helyreállításával.

Vicces, de nem kívánt végkifejlet

Hát, sminkelni nyáron sem árt. Merthát a szem alatti karikákat el kell tüntetni, meg egy kis alapozó és szín sosem árt. Ám erre a homlokunkról szépen lassan lecsordogáló izzadságcseppek nem akarnak tudomást venni. Ha nem vagy elég óvatos, egy kézmozdulattal nem csak az izzadságot törölheted le, hanem a sminkedet is elkenheted. Hm, vicces látvány, de nem számodra.

Amikor a „sajtszag” nem az, aminek érződik

Mondjuk nem az egyik kedvenc sajtkülönlegességedből árad az „illat”, hanem egészen máshonnan. Ugye, veled is megesett már, hogy nem volt időd a nyáron rendszeresített otthoni pedikűrre, és már a lakk is elnyűtt a lábujjkörmökön. Ilyenkor általában egy kényelmes, de zárt, a lábat lélegezni nem hagyó cipőcskébe ugrunk. No, érted már, honnan jön az a fura szag…?

Huncut szellők

Gondolom, Marylin Monroe legendás, szoknyás képe mindenkinek megvan. No, az a fotó szexi. Az már kevésbé, amikor a kinti 40°C-ban, könnyű szoknyácskában, vagy ruhában tipegve egy huncut kis fuvallat fellibbenti azt, egészen a nyakunkig. Nyilván kellemes a hűvös szellő, de azért nem tárnánk a nagyközönség elé azt a bizonyos formás popónkat.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...