2016.10.25. 16:33:51 11311 276

3 tipp a rendszeres sportoláshoz igazán lustáknak!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kedvenc tevékenységed munka után az, hogy hazamész, elnyúlsz a kanapén és csak bambulsz ki a fejedből? A tévében igazából nincs semmi értelmes, csak kapcsolgatod a csatornákat, és érzed, hogy ennél hasznosabban is el lehetne tölteni az időt – hopp, már meg is találtuk azt az időszakot, amit nyugodtan edzésre fordíthatsz! Nem lehet kifogás az időhiány, a lustaság pedig tudod, hogy nem mentség.

Futás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Futás

Keresd meg a jó időpontot!

Nem állítjuk, hogy mindenkinek a bevezetésben megírt, munka utáni agyhalott állapot a legideálisabb az edzésekhez, de kezdetnek mindenképpen azt javasoljuk, hogy keresd meg azt az időpontot, amikor úgy érzed, hogy általában semmi produktívat nem szoktál űzni – bizonyára van ilyen – és akkor menj el edzeni. Egy héten minimum kettő, de inkább 3 ilyen időszakot keress.

Keress egy edzésformát!

Ha megvannak azok az időszakok, amelyeket ideálisnak érzel a testedzéshez, akkor keress egy olyan sportot, amit ekkor űzhetsz. A futáshoz, kerékpározáshoz nem kell különösebb szervezés, a konditermekbe is gyakorlatilag bármikor ellátogathatsz, ha valamilyen speciálisabb edzést szeretnél végezni, vagy valamilyen fitneszórára, táncórára, csapatban játszott sportra (foci, kosár) stb. járnál el, akkor már gondban lehetsz, hiszen ezek időponthoz kötöttek. Egy nagyobb városban több fitneszterem között válogathatsz, és jó eséllyel megtalálod azt a helyet, ahol abban az időpontban és azt az edzésformát űzheted, ami neked tetszik. Egy kisebb városban már valószínűleg nem lesz ilyen szerencséd.

A youtube-on azonban számtalan edzős videót találhatsz, amiket akkor indíthatsz el, amikor akarsz. Persze nem árt, ha a kezdőként ott van egy edző, aki korrigálja a hibákat, főleg, ha olyan sportot választasz, mint a jóga, vagy gerinctorna. Egy-egy óra erejéig szoríts időt a naptáradban a fitnesztermi óráknak, hogy legyen fogalmad a helyes technikáról, de utána nyugodtan végezheted otthon is ezeket a gyakorlatokat.

Ha unalmasnak, egyhangúnak találod a sportolást, vagy éppen az első választásod mégsem felelt meg az elvárásaidnak, akkor próbálj ki valami mást. Miért ne lehetnél örök újrakezdő? A lényeg, hogy sportolj!

Légy kitartó!

Egy-két alkalom után még biztosan nem fogod érezni a kívánt hatást, sőt, még fáradtabbnak is érezheted magad, ugyanakkor ez az a pont, amikor nem szabad feladni. Egy másik program miatt ne napold el az edzéseket, amikor fáradtnak érzed magad, akkor se hagyd ki, ha nem a kezdeti lelkesedéssel indulsz el futni vagy a terembe, az nem azt jelenti, hogy jobb, ha hanyagolod az edzést. Legtöbbször saját magad vagy a legnagyobb gátja a változásoknak. Jó, ha ezt tudod magadról! :)

Ha van egy partnered, akivel edzeni jársz, az bizonyára jó motiváció, és kevésbé unalmasak az órák, ugyanakkor, soha ne tőle tedd függővé, hogy elmész-e az edzésre vagy sem. Néha saját magunkból kell kellő motivációt és erőt merítenünk, hogy ragaszkodni tudjunk az elképzeléseinkhez. Az akaraterő a siker kulcsa! Ezt pedig csak akkor tudod előhívni magadból, hogy ha valóban jó motivációt találsz, ami miatt Neked lesz fontos a sport, nem pedig másnak.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...