2016.11.08. 14:47:08 12251 345

3 tápláló, selymes olaj a szép bőrért és hajért!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mi az? Egészségmegőrzéshez, étkezéshez és szépségápoláshoz egyaránt használható? Hm, Te is úgy érzed, hogy nem szűkítettem le eléggé a kört, hiszen a méztől egészen a citromig elég sok minden szerepelhet a palettán… Igazad van. Most egészen pontosan 3 szépítő olajról lesz szó, melyekkel télen még intenzívebben ápolhatjuk a bőrünket!

Tápláló, selymes olajok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tápláló, selymes olajok

A természetes olajok mellett több érvet is felsorakoztathatunk:

  • intenzíven hidratálnak
  • teljesen természetes, nem tartalmaz kőolajszármazékot
  • akkor is alkalmazható, ha más krémek gyakori összetevőire allergiás vagy (kikerülheted az allergént)
  • finom az illatuk vagy illatmentesek
  • bőrtípusodnak megfelelő olajat választhatsz
  • arcra és testre egyaránt alkalmazható

Hogyan használjuk őket?

A bőrápoló olajok használatával kapcsolatban egy dologra kell figyelned! Fürdés után, a még vizes/nedves bőrbe masszírozzuk be őket, így a tápláló olaj mellett hidratáló vizet is sikerülhet a bőrbe juttatni. Esetleg víz alapú krémünkhöz is hozzákeverhetünk az olajokból, hatékonyabbá téve azt.

Melyiket, mire?

Mandulaolaj

A mandulaolajat nagyon gyakran bázisolajként alkalmazzák, ez nem véletlen! Nem okoz allergiát, rendkívül gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, fehérjékben és természetesen zsírsavakban is. Olyan érzékeny bőrre is alkalmazható, mint amilyen például egy újszülötté, tehát nem meglepő, hogy minden bőrtípusra ajánlott.

Mire használhatod?

Általános hidratálás arcra, testre, striák, terhességi csíkok megelőzésére, masszázsolajként, a nyak és a dekoltázs ápolására, bőrnyugtatásra napozás után, bőrviszketésre, kicserepesedett ajkakra, száraz lábfejre és talpra, sőt, akár ekcémára is alkalmazhatod. Házi testradírt is készíthetsz belőle egy kis cukor hozzáadásával. Ezenkívül dúsíthatod vele a tusfürdőidet, krémjeidet. Hajápolásra is alkalmazható: fejbőrbe masszírozva tisztít és a korpától is megszabadíthat, ezenkívül táplálja a hajat egészen a hajvégekig, így a töredezést is megelőzheted. – Olvashatjuk az oilbenefits.com oldalon.

Argánolaj

A barnás színű argánolajat Marokkó aranyának is szokták becézni. Rendkívül selymes és krémes állagú, ami hamar felszívódik. Esszenciális zsírsavakat, E-vitamint, fenolokat, karotinokat tartalmaz, ennek köszönhetően számtalan előnnyel jár használata a szépségápolásban.

Mire használhatod?

Hagyományosan a száraz bőr és haj hidratálására szokták ajánlani, ugyanakkor az argánolaj ránctalanító, bőrfiatalító hatása is ismert, és a pattanásos bőrt is kezelheted vele, mivel gyulladás csökkentő tulajdonságokkal is rendelkezik. Segít helyre billenteni a faggyútermelést, így egyaránt használható száraz és zsíros valamint vegyes bőrtípusra is.

Feszesít, és segít megőrizni a bőr rugalmasságát, ezért nagyon hatékony a ráncokkal szemben. A körmöt is szépen ápolja, hiszen annak is szüksége van hidratálásra. Berepedezett ajkakra, extrém száraz bőrre is kipróbálhatjuk. Gyulladáscsökkentő hatása miatt pirosodás ellen is bevethetjük. A hajvégeket jól táplálja és hidratálja, így megelőzhető vele a töredezés. – Olvashatjuk a moroccanoil.com oldalon.

Gránátalmamag-olaj

Az apró magokból préselt olaj igazi őrző-védő funkciót lát el, ha a bőrről van szó. Olyan sűrű, hogy állaga sokkal inkább hasonlít a gélekére, mint az olajokéra. Fontos tudni: A fényérzékeny gránátalmaolajat éjszaka érdemes használni, vagy olyan területeken, amit nem ér a fény. (A fény hatására oxidációs reakció játszódhat le, a bomlástermék akár irritációt is okozhat. – írja a cosmio.hu)

Mire használhatod?

Antioxidáns tartalmának köszönhetően lassíthatja a bőr öregedését, ezért kifejezetten ajánlott érett bőrre, a menopauza alatt bőrszárazságot is hatékonyan megszüntetheti. Ezenkívül gyorsítja a sebek hegedését, és javítja a bőr vízmegkötő képességét. Még a káros ultraibolya sugárzástól is megvédheti a bőrünket, vagy megnyugtatja a leégett, hámló felületet. Jó párost alkot az argánolajjal. Szemkörnyékápolónak sem utolsó, a szarkalábakkal félkézzel elbánik. - olvasható a zoldgondoskodas.hu-n

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...