2014.07.25. 20:16:24 4723 11

2014 - Szomorú év a repülés történetében
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Röviden összefoglalva: az elmúlt egy hét alatt majdnem ugyanannyian haltak meg repülőbalesetben, mint 2013-ban összesen! Bár még nincs vége az évnek, idén már közel kétszer annyian haltak meg, mint tavaly.

Sok minden közrejátszott abban, hogy ennyi repülőgép baleset volt. - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sok minden közrejátszott abban, hogy ennyi repülőgép baleset volt.

Egy maláj gépet lelőttek Ukrajnában, a TransAsia Airways gépe földhöz csapódott Tajvanon landolás közben, majd egy algériai gép zuhant le Mali fölött. A fenti balesetekben összesen 462 halott és 10 sebesült egyetlen hét leforgása alatt.

Ezzel az idén repülőbalesetben életüket vesztettek száma már eléri a 991-et. Tavaly egész évben ez a szám összesen 459 volt.

Bár a repülési baleseteket vizsgáló genfi szervezet, a Bureau of Aircraft Accidents Archives (B3A) adatai aggodalomra adhatnak okot, alapítója és igazgatója, Ronan Hubert elmondása alapján nincs mitől félni. A repülésbiztonság folyamatosan javul, az utóbbi hetek balesetei csak szerencsétlen egybeesés következményei – hangoztatta Hubert.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...