2014.08.16. 14:54:01 4746 18

2 éven belül megújulhat a 3-as metró
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Bár még el sem kezdődött, a 3-as metró teljes felújítása befejeződhet 2016 végére: a metróvonal szerelvényeinek a felújítása még ebben az évben, az infrastruktúráé várhatóan 2015-ben kezdődhet meg – mondta Tarlós István, Budapest főpolgármestere az InfoRádió Aréna című műsorában pénteken.

Az egyre gyakrabban veszélyesként emlegetett 3 metróvonal felújítása hamarosan elkezdődhet. (Kép forrás: hu.wikipedia.org) - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Az egyre gyakrabban veszélyesként emlegetett 3 metróvonal felújítása hamarosan elkezdődhet. (Kép forrás: hu.wikipedia.org)

Hitelből

Tarlós István elmondta, a kormány szerdán engedélyezte a hitelfelvételt, az infrastruktúrára vonatkozó, egy évvel ezelőtt elindított tervezési tendert pedig a Főmterv Mérnöki Tervező Zrt. nyerte meg.

A Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje a műsorban a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a BKV jövőjéről is beszélt. Mint mondta, a BKK megmarad, de azzal az eredeti szereppel, amellyel elképzelték, vagyis kizárólag a forgalomszervezés és kontrolling szerepkörét tartja meg. Tarlós hangsúlyozta, a BKV és a BKK ebben a megváltozott szerepkörben a fővárosnál marad.

A BKV is megújul - szerkezetileg

Tarlós kitért arra is, hogy a Budapesti Városüzemeltetési Központ (BVK) működésének jelenlegi formáján is módosítani kell. Mint mondta, egy városigazgatóságot szeretne létrehozni, amelybe integrálnák elképzelése szerint a szűkebb kompetenciájú BKK-t is. Tarlós István közölte azt is, hogy a tendereztetéseket, a fejlesztési pályázatokat egy önkormányzaton belüli cégnél kívánja összevonni. A főpolgármester egyben kívánja tartani a város közszolgáltatási rendszerét, a fővárosi közszolgáltatások döntő többsége pedig „egészen biztosan” fővárosi hatáskörben maradhat.

Indul a Mol BuBi is

Tarlós István elmondta azt is, hogy egy-két héten belül indulhat a Mol BuBi (Budapest Bicikli közösségi kerékpáros rendszer), valamint hozzátette, a kerékpáros közlekedési lehetőséget erősíteni, a kerékpáros-kultúrát pedig fejleszteni kell.

A közelgő önkormányzati választásokat illetően arra a kérdésre, hogy kit tart a főpolgármester-jelöltek közül a „legveszélyesebb” ellenfelének, Tarlós azt válaszolta: „Nem neveznék meg ilyet, nem is volna célszerű, sem ésszerű. Nem foglalkozom ezzel a kérdéssel különösebben.” A főpolgármesternek az új Fővárosi Közgyűlésben betöltendő szerepére vonatkozó kérdésre arról beszélt, hogy „szó van” a főpolgármesteri mozgástér bővítéséről, ezek között a vétójogról is.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...