2015.07.22. 11:00:00 9524 219

10 tipp, amivel ingyen gatyába rázhatod a lakást
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Jó lenne otthonunkat időről-időre új pompában látni, ám a dekorációk, a képek, a bútorok és a függönyök nem éppen pénztárca barát árakon kaphatóak. De a lakás már majdnem 10 éve ugyanúgy néz ki, zsúfolt és unalmas. Mit tehetünk?

A szoba átrendezése - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com A szoba átrendezése

1. Szórd ki a szemetet!

A lomtalanítás nagyon hasznos dolog, és a régi, poros kacatoktól megszabadulni felszabadító érzés. A lakás pedig szellősebb lesz, a polcok rendezettebbnek tűnnek, és mindent könnyebb lesz tisztán tartani is. Akár néhány bútortól is megszabadulhatsz. Ami egyszer nagyszerűnek tűnt, mára már lehet, hogy viseltes, és senki nem használja a családból. Ha nem vagy biztos a dolgodban, tedd egyelőre a garázsba vagy a tárolóba a holmit. Ha eltelt úgy egy hét, hogy senkinek nem hiányzott, nyugodtan kiszanálhatod.

2. Használd, ami már a tiéd!

Ha megvagy a lomtalanítással, és a lakásod kezd élhetővé válni, akkor jöhet a következő lépés. Rendezd át a szobát vagy szobákat! Cseréld fel a bútorokat, variáld át a függönyöket! Gondolkozzatok együtt a családdal, hogy mi hova illene, mi hol lenne praktikus, kinek mire van szüksége.

3. Ne félj a változástól!

Sokáig divat volt mindenféle kacatot megvásárolni, amivel telepakoltad a polcokat, most viszont nagyon idegesít, hogy portörléskor le kell pakolni a dolgokat, majd vissza. Az emlékek tárgyak nélkül is emlékek maradnak. Teljesen érthető, ha most mást szeretnél, mint 10 évvel ezelőtt.

Néha azért nem látjuk a lehetőségeket, mert megszoktuk a dolgokat úgy, ahogy vannak. Nézz más szemmel a szobára, és valósítsd meg az álmaidat!

4. Cseréljetek!

Rendezzetek cserebere-partit a barátokkal vagy a szomszédokkal. Egyezzetek meg előre abban, hogy pénzt nem visztek magatokkal, csak cserélni lehet. Csakis rajtatok múlik majd, hogy mivel tértek haza. Ha több a tévéd, mint amire szükséged van, vidd azt. Ha a különböző asztalkák gyűltek össze az évek során, vagy bögrék, akkor vidd azokat. Soha nem lehet tudni, kinek miből van feleslege.

5. Világosítsd fel!

Vegyél erősebb izzókat, vagy cseréld fel az állólámpákat, vagy akár a csillárokat. A különböző fények nagy hatással vannak egy-egy szoba kinézetére és hangulatára.

6. Ablakpucolááás!

A tiszta ablak is csodákat tesz, hiszen a szobák megvilágításához nagyban hozzájárulnak.

7. Takard le a kanapét!

Van egy csinos pléded vagy ágyneműd? Más nem is kell ahhoz, hogy a kanapé teljesen máshogy fessen. Ezzel a trükkel ráadásul a szófa szövetének élettartamát is meghosszabbíthatod.

8. Vedd elő a Herendit!

Az értékes porcelánkészletet ne zárd el, inkább vedd elő, és gyönyörködj benne. Váltsd minőségi dekorációra a csetreszeket, amiket kiszanáltál. Legyen a polcokon kevesebb, de jobb minőségű dekoráció. A színes, kézzel készült hímzett terítők, vagy csipke terítők is kerülhetnének jobb helyre, mint a fiók alja. A népi motívumok úgyis reneszánszukat élik, tedd őket az asztalra, vagy akár a falra.

9. Keresd az ingyenesen elhozható dolgokat!

Nem kell mindenre lecsapni természetesen, de ki lehet fogni jó dolgokat is. Egy sima fa könyvespolc, vagy szék, esetleg egy dohányzóasztal mindig jól jöhet. Kérdezd meg a rokonokat is, hogy nem terveztek-e esetleg valamit kidobni.

10. Őrizd meg a rendet!

Ha egyszer elérted, amit akartál, tégy meg mindent azért, hogy így is maradjon. Ne pakold ismételten tele a polcokat, és a felszabadult helyekre ne vegyél semmi újat. Ha még is szeretnél, próbáld ki ezt a szabályt: ha valami új dolgot veszel a lakásba, meg kell szabadulnod két régitől. Ezzel ellenőrizheted, hogy mennyire van szükséged arra az új tálra vagy kosárra...

Forrás: dailyfinance.com cikke alapján írta: kábé

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...