2015.08.13. 15:47:30 8530 237

10 szokás, ami kinyírja a szexet
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha már a szexet úgy kell felvenni a napi teendők listájára, ott bizony baj van. Pedig előfordulhat, hogy átmenetileg háttérbe kerül. Igazán nagy problémát viszont az okoz, ha olyan szokásokat vettetek fel az évek során, amelyek egyszerűen szabotálják a szeretkezést. Te is felismersz néhányat?

Szex - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szex

1. Sok időt töltesz a kütyük társaságában

Sok nő és férfi panaszkodik arra, hogy nincs idejük a szexre, ám este nagyon szívesen néznek TV-t, filmeket, sorozatokat, olvasgatják a híreket az interneten és rengeteg időt töltenek a Facebookon. Ez a szokás sok időt és energiát elvesz a szextől, és érzelmileg is teljesen máshol járunk ilyenkor.

Egy kutatás szerint, ha televízió van a hálószobában, az fele annyi együttlétet eredményezhet. A szakértők azt javasolják, hogy egy órával lefekvés előtt már ne bámuljunk semmilyen monitort vagy kijelzőt.

2. Túl későn és túl sokat eszel

A túlzsúfolt napirendnek köszönhetően később étkezünk, mint szoktunk. Ha ráadásul még zsíros ételt is fogyasztunk, akkor elnehezedünk, nincs kedvünk mozdulni sem, és a legkevésbé sem érezzük magunkat vonzónak. Nos, ez nem túl jó kombináció egy olyan sporthoz, amit meztelenül kell űzni, még akkor sem, ha többnyire fekve történik. :)

3. Túl sok alkohol

Egy kicsi bor még meg is hozhatja a kedvet a szexhez, ha viszont túl sokat iszol este, azzal éppen az ellenkezőjét érheted el. Az alkohol hatására lecsökkenhet a libidó és nehezebb lehet az orgazmus is.

4. A kutya, a macska vagy a gyerek az ágyatokban alszik

Ezt talán nem is kell ragozni. Persze, nem szeretik a házi állatok és a gyerekek sem, ha úgy érzik, hogy ki vannak zárva valamiből, de talán ez egy olyan szituáció, ami megköveteli a nyugalmat és az intimitást. :) Legyen a gyereknek külön szobája, a kutya pedig tényleg nem a hálóba való. A szeretkezéssel járó feszültséget valószínűleg még nehezebben viselnék, mint az egyedüllétet.

5. Kényelmes bugyik és pizsamák

A nagyibugyi nem feltétlenül hoz titeket a megfelelő hangulatba, ez egészen biztos. A szexi fehérnemű ezzel ellentétben valóban segíthet. Nagyon érzéki lehet a simogató anyag érintése, és a látványa is szexi. Egy szóval egy-két selyem babydoll és tanga jó, ha van a szekrényben.

6. Nem jársz el edzeni

Lehet, hogy egész jól tartod magad és nincs probléma az alakoddal, de a sportra nem csak amiatt van szükség, hogy jó kondiban maradj. Az edzés segít abban, hogy jobb legyen az állóképességed, energikusabb legyél, valamint levezetheted vele a feszültséget. Ráadásul serkenti a vérkeringést is. Az edzés után fantasztikus lehet a szex, hiszen ilyenkor még dögösebbnek és magabiztosabbnak érezheted magad.

7. Nem tervezitek be

Oké, ez némileg kiöli a spontaneitást, de azért a spontán szex lehetősége is megmarad. Ha azonban olyan elfoglalt vagy, hogy az ebédedet sem tudod rendesen elfogyasztani, és mindig akad valami fontosabb, mint a szex, akkor bizony még betervezve is jobb, mint a semmi. Heti egy este legyen "menetrendszerű" a szeretkezés.

8. Nem teremtetek kapcsolatot egymással

Ha keveset beszélgettek kettesben úgy, hogy nem megy közben a televízió, vagy nem vasalsz és mosogatsz közben, akkor érezheted, hogy a kapcsolat mélysége már nem olyan mint volt. Ha a csókokat apró puszik váltották fel búcsúzásnál, és régen összebújva tévéztetek, ma pedig külön szobában, az is jel lehet. 20 perc beszélgetés segíthet abban, hogy újra kapcsolatba kerüljetek. Menjetek el például ebédelni valahová, ahol nem tereli el egymásról a figyelmeteket semmi.

9. A megfelelő alkalomra vagy egymásra vártok

A lehető legrosszabb, amit tehetsz. Ne várj arra, hogy a partnered kezdeményezzen és arra se, hogy minden szempontból tökéletes legyen az időzítés. Egyszerűen csak csináljátok! Nem lesztek örökké fiatalok, jobb kihasználni ezeket az éveket.

10. A megszokás

Ha mindig csak egyféleképpen csináljátok, az könnyen válhat megszokássá, rutinná... A kiszámíthatóság könnyen unalomba fullaszthatja a szexuális életeteket. Hol marad az izgalom és a játékosság? Próbáljatok ki más pozitúrákat, vagy akár helyszíneket is, amitől visszatér a móka az egészbe. Ne vedd túl komolyan magad!

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...