2015.10.12. 13:42:40 20335 280

10 ötlet, hogy még több minden elférjen a hálóban!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A hálószoba nem baj, ha nem nagy, hiszen „csak” aludni járunk oda, esetleg öltözködni. Viszont az sem baj, ha egy csomó mindent elnyelnek itt a beépített szekrények, polcok vagy éppen az ágy. Főleg, ha kicsi a lakás, vagy kezditek kinőni.

Forrás: decoist.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Forrás: decoist.com

Az átszervezést érdemes minden esetben összekötni egy kis lomtalanítással, és utána természetesen jöhet a nagytakarítás is. Hogy milyen gyakran van erre szükség? Véleményünk szerint egy évben kétszer: ősszel és tavasszal. Az őszinek éppen itt van az ideje. Kezdjük például a hálószobával. Mivel itt maga az ágy az az elem, ami a legtöbb helyet foglalja, így érdemes azzal játszani, kitalálni, hogyan is lehetne a legjobban kihasználni.

Miután kiszelektáltad a felesleget, és eldöntötted, hogy mihez kezdesz velük, gondolkozhatsz azon, hogyan használhatnád ki még jobban a teret. Ha régit kiszanáltad, és az újnak megteremtetted a helyet, biztosan könnyebben bevonzod az életedbe.

Tippek

1. Rakodós hely az ágy alatt

Ha elválasztó elemekkel kombinálod az ágyneműtartót még praktikusabb tárolóhely lehet belőle, és sokkal átláthatóbb lesz. Ruhákat, törölközőket, ágyneműt, takarókat párnákat, téli/nyári holmikat is tárolhatsz itt.

Forrás: goodhousekeeping.comForrás: goodhousekeeping.com

2. Ékszeres fal a tükör mögött

Nagyon odavagyunk ezért az ötletért, hiszen az ékszerek regimentje így átláthatóvá válik, és plusz helyet sem foglal, ráadásul csak néhány szög és kampó szükséges hozzá.

Forrás: goodhousekeeping.comForrás: goodhousekeeping.com

3. Falban elrejtett komód

Gipszkartonnal akár olyan hatást is kelthetünk, mintha a falba lenne elrejtve a komód. Nagyon exkluzív hatást érhetünk el vele, felette a kép mögé széf is kerülhet értékeinknek.

Forrás: goodhousekeeping.comForrás: goodhousekeeping.com

4. Szennyestartók egy fiókban

Nagyon klassz ötlet a szennyestartók elrejtése is. A hatalmas fiókból a kosarak kiemelhetőek, így nem csak elegáns, de praktikus is ez a megoldás.

Forrás: goodhousekeeping.comForrás: goodhousekeeping.com

5. Tároló az ágytámlában

Könyvek, magazinok és más dolgok is kerülhetnek erre a rejtett polcra, amit az ágytámlája is egyben. Nyugodtan tárolhatod itt az összes apróságokat, ami ágyközelben szeretnél tudni.

Forrás: goodhousekeeping.comForrás: goodhousekeeping.com

6. Pad és tároló az egyben

Ez a fiókos tároló klassz hely az olvasáshoz vagy a nagy beszélgetésekhez, délutáni teázásokhoz is!

Forrás: goodhousekeeping.comForrás: goodhousekeeping.com

7. Kosarak az ágy alá

Egy másik megoldás az ágy alatti tároláshoz. A fonott kosarakkal vintage hatást érhetünk el, és még praktikus is. Szennyesnek, ágyneműnek, törölközőknek, pizsamáknak nagyszerű hely.

Forrás: goodhousekeeping.comForrás: goodhousekeeping.com

8. Ágy, aminek nincs alja.

Ha a bőröndöknek és az extra Wc-papírnak, papírtörlőnek, öblítőnek stb. kell egy tárolóhely, egy új ágy még ezt is megoldhatja. Anyagot is spórolsz, és helyet is teremtesz, ha az asztalossal egy ilyen „lyukas” ágyat terveztek. Legyen kicsit magasabb, hogy jól kihasználjátok a teret.

Forrás: diyncrafts.comForrás: diyncrafts.com

9. Használj ki minden sarkot!

Üres a sarok? Használd ki praktikusan! A képen az alkalmi ruhákat akasztották ide, de akár kabátoknak vagy köntösösöknek is jó hely lehet, ha pont egy saroknyi extra helyre lenne szükséged.

Forrás: mintlovesocialclub.comForrás: mintlovesocialclub.com

10. Asztal, lábak nélkül

Ez a hosszúkás, keskeny asztal nem vesz el sok helyet, és polcként valamint öltözőasztalként is funkcionál.

Forrás: designsponge.comForrás: designsponge.com

+1. Még egy ágyas ötlet

Ha extra kicsi a hely, építsd magasabbra az ágyad, egy dobogóra, és legyenek fiókok körbe, valamint az ágy alatt az ágynemű tartót oszd meg.

Forrás: decoist.comForrás: decoist.com

Forrás: goodhousekeeping.com, buzzfeed.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.