2016.04.26. 16:20:18 11400 322

10 klasszikus mozijelenet, aminek tovább kell élnie!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Vannak azok a filmek, amiket egyszerűen meg kell nézni, és léteznek azok a filmjelenetek is, amiket akkor is ismerünk, ha nem láttuk a filmet. Tudod, azok a részletek, amiket biztosan bevágnak egy moziajánlóba. 10 ilyen emlékezetes jelenetet válogattunk össze, érdekességekkel a filmről.

Álom luxus kivitelben | Forrás: youtube.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Álom luxus kivitelben | Forrás: youtube.com

1. Az Álom luxuskivitelben kezdőjelenete

Audrey Hepburn meg sem szólal 3 percen keresztül, mégis annyira áthatja a lénye ezt a jelenetet, és olyan ikonikus lett, hogy valahányszor megnézem, elönt ugyanaz az érzés, mint amikor először láttam, kislányként: ott akarok lenni a Tiffany előtt, és ékszereket nézegetni a kirakatban, hajnalban. :) Állítólag nehéz volt a jelenetet felvenni, mert egyrészt Audrey Hepburnnek nem ízlett a péksütemény, amit vásároltak neki, másrész tele volt az Ötödik sugárút bámészkodókkal. :)

2. A muzsika hangja

Ha csak ezt a filmcímet hallod, valószínűleg azonnal a következő jelent ugrik be: kellemes dalt énekel egy szőke hölgy a hegyek között. A gyönyörű hely egyébként Németországban van, és a forgatás ideje alatt farmerek birtokolták. Azóta egy ismert hegymászóé a terület, aki nem igazán enged idegeneket a híres hegyek közé.

3. Batman: Sötét lovag – Joker „Miért vagy ilyen komoly?”

Ahogy Joker egyfajta magyarázatot ad a kinézetére, hátborzongató! Az alakítás posztumusz Oscart ért Heath Ledgernek, aki állítólag annyira beleélte magát Joker karakterébe, és annyira megviselte, hogy álmatlanságban szenvedett, és az elméje is zavart volt a forgatás után. Többféle gyógyszert felírtak neki, és ezek véletlen túladagolása okozta a 28 éves színész hirtelen halálát. Nem tudjuk úgy végignézni ezt a jelenetet, hogy ez a tény ne jutna az eszünkbe…

4. Pszicho – zuhanyzós jelenet

Aki nem látta a filmet, az is biztosan találkozott már a híres zuhanyjelentettel, hiszen a popkultúra újra és újra felhasználta ezt a részletet. Janet Leigh, színésznő a New Yorkernek egyébként azt nyilatkozta, hogy a jelenet forgatása óta nem zuhanyozik, csak fürdik. Teljesen megértjük, még ma is hátborzongató.

5. King Kong – A felhőkarcolós jelenet

Ha King Kongra gondolunk, akkor biztosan beugrik az Empire State Building, a tetején a gorillával és Fay Wray színésznővel. Bár maga a film nem olyan meghatározó filmélmény, ez a jelenet kétségkívül rengeteg mindenkit megihletett a későbbiekben, így a jelentőségét nem kérdőjelezhetjük meg.

6. A keresztapa első jelente

Érdekességek a filmről: Marlon Brando volt a legutolsó színész, akinek adni akarták a szerepet, ő azonban a stúdiót meghazudtolva, saját magát igazolva, lejátszik mindenkit a vászonról a mozitörténelem legjobbnak tartott filmjében. A macska, állítólag egy kóbor cicus volt.

7. Cápa – „Nagyobb hajó kéne”

Azt hiszem, egyetérthetünk abban, hogy még nem álltak rendelkezésre olyan élethű speciális effektek, mint manapság, mégis sokan éreztünk tényleges félelmet a cápáktól a film miatt, még akkor is, ha óceánt élőben soha nem láttunk. Ez a jelenet, a filmzene és a fenti mondat is biztosan megvan mindenkinek.

8. „Fuss, Forest, fuss!”

A fenti mondat szállóigévé vált, és olyan híres, mint a lent látható jelenet. Ahogy a kis Forest lerázza magáról a béklyóit, mindenkinek önbizalmat adott, Tom Hanksnek pedig a felnőtt Forest szerepének eljátszása örökre megváltoztatta a karrierjét.

9. Titanic

Ó, igen. Az a bizonyos korlátos jelenet. Igaz, egy kicsit mézes-mázas, mondhatni nyálas, de azt hiszem, ez mindenkinek megragadt az emlékezetében. Mellé Celine Dion My heart will go on c. dala, és máris elolvadunk…

10. Az Elfújta a szél utolsó jelenete

Nem Scarlett, hanem Rhett Buttler utolsó mondata az, ami miatt ez a jelenet olyan ikonikussá vált, főleg, mivel a következő mondat szállóige is lett a tengerentúlon: Frankly, my dear, I don’t give a damn. Magyar fordításban: Őszintén szólva, kedvesem, köpök rá! Az angol nyelvben a Don’t give a damn egy kisé trágár kifejezésnek számít, és a rendezőnek nem keveset kellett könyörögnie, hogy átmenjen az akkori cenzúra szigorú rostályán. Szerintem egyébként, Az Elfújta a szélből bármilyen jelenetet bevághatnánk, Vivien Leigh stílusos ruhái, kifejező arcjátéka, és a történet szépsége miatt mindenkibe beivódtak a film percei.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Külső és belső méregtelenítés természetesen

Ki ne szeretne a reggeli ébredéskor erőtől duzzadóan kipattanni az ágyból? Jó lenne a fásultságot, levertséget, bágyadtságot, ingerültséget, valamint az emésztési zavarokat, fejfájást, a különféle bőrbetegségeket csak hírből ismerni? Marie Farquharson könyvében, a Természetes méregtelenítésben arra hívja fel a figyelmünket, hogy az, ahogyan a saját bőrünkben érezzük magunkat arról a testi képességünkről fest képet, ahogyan a mérgekkel bánunk.

Poke bowl, ízletes és színes tál Hawaiiról

A Poke bowl, vagy más néven csak "poke", az utóbbi évek egyik legnagyobb ételtrendje lett világszerte. Ez a Hawaii-szigetekről származó étel a friss, nyers halat, zöldségeket és szószokat kombinálja egy tálba helyezve. Annak ellenére, hogy eredete a ’70-es évekre nyúlik vissza, a poke mostanra újra divatossá vált, különféle variációkban jelenik meg az egész világon, így Magyarországon is.

Az Auchanból vásárolt szénsavmentes vizet hívott vissza a Szentkirályi

A Szentkirályi minőségellenőrző laboratóriuma jelezte, hogy a palackozás során a 1,5 literes szénsavmentes Szentkiralyi termékbe csekély adagban tisztitószer került, ezért a Szentkirályi Magyarország kéri a fogyasztókat, akik múlt pénteken, március 22-én bármelyik Auchan áruházban olyan 1,5 literes, szénsavmentes (rózsaszín kupakos) Szentkirályi ásványvizet vásároltak, amelynek a palack nyakán látható lejáratai ideje 21.03.2025, hogy ne fogyasszák el azt, hanem vigyék vissza az áruházba, ahol vásárolták.