2016.11.29. 17:01:01 12622 346

10 idegesítő szokás, ami tönkre teheti a kapcsolataidat!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Talán te is elgondolkoztál már azon, hogy minél tovább egyedül valaki, annál több olyan szokást vehet fel, ami esetleg egy másik ember számára érthetetlen. Ha együtt élsz valakivel, akkor nagyon rugalmasnak és megértőnek kell lenni – mindkét félnek! Ha azonban az egyikük már hozzászokott bizonyos dolgokhoz, és nem enged belőlük, az bizony megnehezítheti mindkét fél életét.

Önbizalomhiány - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Önbizalomhiány

És akkor még finoman fejeztük ki magunkat, hiszen nemcsak hihetetlenül nehézzé válhat az együttélés, hanem néha lehetetlenné is… A végén pedig pislogunk, mint hal a szatyorban, hol rontottam el már megint?? Egyáltalán az én hibám…?? Nos, ha a következő idegesítő szokásokkal, rossz tulajdonságokkal rendelkezel, akkor valószínűleg igen, a Te hibád. Azonban ember legyen a talpán, aki bevallja, hogy benne van a hiba…, pedig a változás csak ezzel kezdődhet el.

1. A negatív dolgokra koncentrálsz

Mi az, amit nem tesz meg a partnered? Neked csak ez motoszkál a fejedben, közben pedig észre sem veszed azt a tonnányi dolgot, amit nap mint nap érted tesz…, és amelyekkel sokkal inkább kifejezi a szeretetét, mint a szemeteszsák kidobásával. Próbáld meg inkább észre venni a szeretetének egyéb jeleit, és az apróságokat ne nagyítsd fel.

2. Ragaszkodsz az unalmas rutinhoz

Néha egy kis spontaneitás felrázza a kapcsolatot, nincs értelme mindig a jól beválthoz ragaszkodni. Ha rosszul sül el, lesz majd min nevetni a későbbiekben, de ha mindig ugyanaz a nóta, arra könnyen rá lehet unni. Szóval a következő nyaralást ne a szokásos helyre tervezzétek, a szex se csak egy bizonyos időpontban legyen elképzelhető, legyetek nyitottak a spontán dolgokra.

3. Nem fejleszted magad

Elértél egy bizonyos életkort, melletted van valaki, és úgy gondolod, hogy neked már nem kell semmi újat tanulni? Nagyon tévedsz. No, nem arra kell gondolni, hogy iratkozz be egy új főiskolára, bár az sem elvetendő ötlet, de ha kitanulsz egy új hobbit, vagy valamilyen kreatív dolgot, abból mindketten profitálhattok. A kapcsolaton kívül is létezel, és ez megerősítheti a köteléket, bármilyen furcsán is hangzik.

4. Nem bízol magadban

Ez különösen a nőkre jellemző. Tudat alatt folyamatosan keresik annak a jeleit, hogy ők tényleg nem érdemelnek meg egy ilyen kapcsolatot, és mindent túlgondolnak. Ezzel ténylegesen előidézhetnek olyan reakciókat a partner részéről, ami aggodalomra adhat okot.

5. Elbízod magad

Az előző ellentéte is nagyon elronthatja a kapcsolatotokat, amikor biztosra veszed a másikat, és belekényelmesedsz a kapcsolatba. Néha egy köszönöm és a szeretlek is elegendő, hogy a párunk úgy érezze értékeljük. Apróságnak tűnik, de nagy hatással lehet a szerelmetekre.

6. Nem mutatsz érdeklődést a hobbija vagy szenvedélye iránt

Lehet, hogy nem tudsz hozzá szólni a horgoláshoz, ha férfi vagy, a számítástechnikához és horgászáshoz, ha nő vagy, de mégis jól teszed, ha meghallgatod azt, amikor a párod a kedvenc időtöltéséről beszél, vagy arról, ami őt érdekli és foglalkoztatja. A figyelmedet ezzel az apró gesztussal könnyen kifejezheted, és egy ilyen beszélgetésből csak nyerhet a kapcsolatotok, arról nem is beszélve, hogy akár egy másik téma kiinduló pontja is lehet.

7. Nem vagy nyitott a változásra

Ahogy Te sem vagy ugyanaz az ember, mint amikor összejöttetek, a párod is változik. Az emberek folyamatosan változnak, a körülmények folyamatosan változnak. Lehet ellenállni, de nem érdemes. Jobb, ha elfogadjuk a változásokat, és támogatjuk a partnerünk új oldalát is.

8. Másokat helyezel előre

A partnered legyen az első sorban. Természetesen mindig lehetnek nehezebb időszakok, amikor más kerül az előtérbe, de hosszú távon mindig a párodé legyen az elsőbbség. Megérdemli a figyelmedet!

9. Túl sok emberre beszéled ki a gondjaitokat

Ha problémátok van, az igazából csak rátok tartozik. Minél több embernek panaszkodsz, annál nagyobbnak fogod érzékelni a bajt. Pláne, ha azzal az egy emberrel nem beszéled meg, akivel meg tudnátok oldani…

10. A jövőre koncentrálsz és nem a jelenre

Ezzel főleg az elején ronthatod el a kapcsolatotok esélyeit, amikor még igazából csak ismerkedtek, de Te már szinte az esküvőt tervezgeted… A legjobb, ha azt az időszakot éled meg, amiben éppen vagytok, és nem frusztrálod feleslegesen sem magadat, sem a másikat a kétes jövővel kapcsolatban.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...