2015.12.16. 13:32:28 12619 285

10 házi praktika, amire a sütőpapírt még használhatod!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy tipptop háziasszony konyhájából nem hiányozhat a sütőpapír, és mivel mindig van otthon, ezért direkt jó, hogy nem csak egy dologra használható. Tovább bővítjük házi praktika gyűjteményünket, most a multifunkciós sütőpapírt vetjük be több színtéren!

Sütőpapír házi praktikák - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sütőpapír házi praktikák

1. Ételcsomagolás

Az olyan zsíros ételeket, mint például a vaj, becsomagolhatod egy darab zsírpapírba, ha az eredeti csomagolása megsérült. Egyéb ételeket, süteményeket is csomagolhatsz bele, nemcsak a megsütésükre hasznosíthatod.

2. Fedőhelyettesítő

Biztosan neked is van olyan serpenyőd, vagy edényed, amihez nincsen fedőd, pedig sokszor jól jönne. Nos, van egy tippünk ennek a kiváltására. Vágj ki a sütőpapírból egy akkora kört, hogy éppen beférjen az edény belsejébe, és használd ezt fedőként. Egy nyissz a közepére, és a gőz is távozni tud. Pároláshoz is ideális.

3. Felbontott borosüvegekhez

Mielőtt a dugót visszatennéd, tekerj rá egy réteg sütőpapírt, és nyomd így bele az üvegbe. Sokkal könnyebb lesz eltávolítani a dugót, és még a parafa darabkáktól sem kell tartanod.

4. Tedd a hússzeletek közé

Ha szeletelve teszed el a húst, tégy közé zsírpapírt, így könnyebb lesz elválasztani a szeleteket egymástól, és hamarabb kiolvadhat. Ha előre be panírozod a húst, akkor is használhatod a húsok közé, így nem vizesedik majd össze a morzsa.

5. Dörzsöld át vele a vasaló talpát

Könnyebben siklik az anyagon a vasalód, ha átdörzsölöd az alját egy kis zsírpapírral. Igaz, ez csak átmeneti megoldás, nem fogja újjá varázsolni a régi, sokat látott vasalódat. Ha az már régóta nem csúszik úgy a ruhákon, mint kellene, akkor sajnos megérett a cserére. De előtte azért tehetsz egy próbát a zsírpapírral.

6. Ételmelegítéshez a mikróban

Vannak ételek, amelyek fröcsögni kezdenek vagy éppen szétdurrannak a mikróban, ha túl sokáig melegítjük őket. Ha viszont nem hagyod bent elég ideig, akkor meg hideg marad a közepük. A megoldás a sütőpapír lehet! Fedd le a tányért egy darab papírral, így megóvhatod a mikród belsejét.

Ha mégsem sikerült a művelet, vagy elfelejtetted volna ezt az apró, de hasznos praktikát, így takarítsd ki a mikrót>>.

7. Tölcsér a fűszereknek

Ha a zacskóból a helyes kis fűszertartó edénykéidbe töltenéd a fűszereket, anélkül, hogy konyhapulton landolna tetemes részük, csinálj zsírpapírból egy kis tölcsért. Nem fog rátapadni még a paprika sem, így könnyűszerrel a fűszertartóba adagolhatod.

8. Megvédi az asztalterítőt a viasztól

Az ünnepek közeledtével egyre többször gyújtunk gyertyát, és bizony a viasz az asztalra csöppenhet az égés közben, illetve egy lendületesebb fújással nemcsak a lángot altathatjuk el, hanem a folyékony viaszt is kifújhatjuk... Ezt megelőzendő, tegyünk a koszorú vagy az asztaldísz alá egy darab zsírpapírt. Ha együtt tárolod a karácsonyi dekorációkat, mint például szalvéták, gyertyák, asztalterítők, akkor érdemes a gyertyákat sütőpapírba csomagolni, így nem fogja meg a színes viasz a fehér terítőt.

9. Az egyszerű takarításért

A fiókok és szekrények gyorsabban tiszták lehetnek, ha az evőeszköz tartó alá, a fűszerek alá stb. egy réteg zsírpapír is kerül. Ezt egyszerűen csak ki kell venni a fiókból, ha az takarításra érett, majd helyettesíteni egy tiszta darabkáva.

10. Dekorációs célra

Neked is remeg a kezed, amikor a tortára az utolsó felvonásként már csak a csoki felirat hiányzik? Készítsd el zsírpapírra, tedd a hűtőbe, várd meg, amíg megdermed, majd tedd a betűket a tejszínhabra. Ennyi az egész!

+1. tipp: Így használd profi módon a sütőpapírt sütéshez>>

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...