2015.02.06. 15:56:23 16029 107

10 étel, ami segít az egészséges hízásban
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha fogyókúra van, akkor bizony létezik hízókúra is. Rengeteg sovány ember van, akikre bizony ráférne egy-két plusz kiló, hogy szervezetük is megerősödjön. Ha nem akarsz mindenféle egészségtelen ételt magadba tömni, ezeket az ételeket edd!

Vöröshús - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vöröshús

Ha fogyókúrázol, használhatod ezt a listát fordított útmutatóként is: miből NE fogyassz sokat, mert bizony hizlalhat! :)

1. Sovány vörös húsok

A vörös húsokban rengeteg fehérje és vas van. A szakértők szerint a koleszterintartalmuk miatt heti egy-két alkalommal ajánlott a fogyasztásuk és ügyeljünk arra, hogy tényleg sovány legyen az a hús.

2. Zsírosabb tejtermékek

A zsírszegény tejtermékeket cseréld a normál változatra. A szakértők szerint ezzel az egyszerű helyettesítéssel nemcsak a hízást segíthetjük elő, hanem több ásványi anyaghoz és vitaminhoz juttathatjuk a szervezetünket általa.

3. Trópusi gyümölcsök

A mangó, a papaya, a banán és az ananász nagyszerű választás, ha hízni szeretnél. Miért? Magas a természetes gyümölcscukor tartalmuk, ami ellát energiával. Fogyaszd őket étkezések között és gondoskodhatsz szervezeted tápanyagpótlásáról.

4. Avokádó

Az avokádó ízletes és magas zsírtartalmú zöldség, amely akár 280 kalóriát is tartalmazhat. E és B-vitamin tartalma is magas, így nemcsak a súlygyarapítást, hanem az egészségedet is támogatja.

Salátákhoz, avokádókrémként vagy csak úgy önmagában egy kis pirítóssal, sóval és borral, isteni.

5. Teljeskiőrlésű kenyér

Attól még, hogy teljeskiőrlésű, azért elég szénhidrátot tartalmaz ahhoz, hogy ne csökkentse a testsúlyod és segítsen a hízásban. Több vitamin és rostanyag van benne, mint a fehér kenyérben, így egészségesebb a fogyasztása.

6. Olajfélék

A salátát vagy a pirítóst jó ötlet egy kis olívaolajjal, tökmagolajjal vagy repceolajjal gazdagítani. A növényi olajok szívbarát zsírokat tartalmaznak, és segítenek az egészséges hízásban.

7. Magvak

Jó választás és egészséges nasi a mandula, a mogyoró, a dió, a pekándió, a pisztácia, a tökmag és akár a szotyi is. Válaszd a só nélkül változatot. Csak úgy önmagában, salátába vagy müzlibe keverve könnyedén hozzáadhatod a napi étkezéseidhez.

8. Sajt

A sajtfélék a zsírosabb tejtermékek közé tartoznak, amelyeket bátran fogyaszthatsz akár két étkezés között is, és szinte bármilyen ételhez passzolnak - fajtától függően.

9. Burgonya

Az első dolog, amit a fogyókúrázók kikukáznak, az a szénhidrát. Nos, ha hízni akarsz, akkor csempézd vissza az étrendedbe. Figyelj oda arra, hogy olyan szénhidrátokat válassz, aminek tápértéke is van. Ilyen például a már fent említett trópusi gyümölcs, vagy a barnakenyér, és itt van még a burgonya is. Magas a fehérje és a rost tartalma, valamint C-vitamin is van benne. Fogyaszd héjastul, mivel az tartalmazza a legtöbb fehérjét.

10. Tojás

Tele vitaminnal, fehérjével, jó koleszterinnel és értékes tápanyaggal. A tojásról itt olvashatsz bővebben és recepteket is találsz!

Forrás: activebeat.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.