2017.01.17. 17:00:21 11694 255

10 érdekes tény a mozi világából
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Talán te sem tudtad, hogy a Golden Globe-ra, valamint Oscar-díjra is jelölt színész, Mark Wahlberg, azonos a 90-es éves fehér rapper sztárjával, Marky Markkal. :) Ettől azért vannak meglepőbb és érdekesebb tények is a filmvilágban, lássuk, melyek azok!

Filmforgatás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Filmforgatás

1. Titanic

Egy ilyen felsorolás nem is kezdődhet mással, mint a Titanic drámájával. Az 1997-ben készült film közel 200 millió dollárba került. A hajó, amelyet 1910-12 között építettek, "csak" 7,5 millióba, amely a film készítésekor kb. 125 milliót ért. Mondhatjuk, hogy a film árából bőven kijött volna, hogy újraépítsék a hajót. Meg még egy kisebbet is.

2. Psycho

Alfred Hitchcock 1959-ben készült filmje máig az alapművek közé tartozik. A rendező annyira szerette volna elkerülni, hogy kiderüljön a film vége, hogy megpróbálta megvásárolni a film alapjául szolgáló könyv összes példányát.

3. Jurassic Park

Nos, érdekes tény, talán kevésbé hasznos. A Jurassic Park félelmetes dinoszaurusz hangjai valóban a természetből származnak, viszont kevésbé félelmetes körülmények között hallhatóak: valójában teknősök párzási hangjai.

4. A Hobbit

A Hobbit című trilógiát - a Gyűrűk Urához hasonlóan - Új-Zélandon forgatták. Ahhoz, hogy a mérhetetlen mennyiségű kincset előidézhessék, Új-Zéland összes aranyszínű festékét felvásárolták. Azért ez a sziget egy durván 2,5 Magyarországnyi terület, 4,3 millió lakossal!

5-6-7. Harry Potter

Daniel Radcliffe a Harry Potter filmek forgatása során elképesztő mennyiségű, 160 szemüveget használt el.

Dumbledore irodája tele van különleges könyvekkel. Azok valóban különlegesek, csak sajnos kissé idejétmúltak, ugyanis szinte mindegyik régi, bőrkötésű telefonkönyv.

A filmekben gyakran fordul elő, hogy eltörik valakinek a varázspálcája, így már nem tud varázsolni. De gondoltad volna, hogy a forgatások alatt több mint 3 000 varázspálcát fogyasztottak el?

8. A Keresztapa

Emlékezetes jelenet, amikor figyelmeztetésül egy ló levágott feje kerül az ágyba. Nos, kevésbé jó hír, az a fej valódi. Coppola egy közeli feldolgozóüzemből szerezte, ahol kutyakaját készítettek.

9. Halálos Iramban

A sorozat utóbbi részeiben felbukkanó Luke Hobbs szerepét Dwayne "The Rock" Johnson játsza. Két kopasz, kigyúrt tag, mindkét oldalon. Gondoltad volna, hogy Vin Diesel ellenfeleként eredetileg Tommy Lee Jonest szánták? A rajongók javasolták a Sziklát, akivel azért pörgősebb akciójelenetek készülhettek.

10. A Ragyogás

Stanley Kubrick vitathatatlanul kiváló rendező. Bevallottan nem szerette Stephen King regényeit, sőt, gyengének tartotta azokat. Egészen addig, amíg el nem kezdett dolgozni a Ragyogás című filmen. Viszonzásul, az író elégedetlen volt a feldolgozással.

Forrás: buzzfeed.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A férfiak vagy nők barátsága tart tovább?

Fordíthatjuk tekintetünket a világ bármely részére, mindenhol meggyőződhetünk „az ember társas lény” örökigazságáról. Egymagában a teremtés koronájaként méltatott emberi lény gyenge, örökös célpontja a veszélynek, fenyegetettségnek. Ezért emberi kapcsolatok és együttműködések bázisára épülő társadalmat rendezett maga köré, melyben megosztotta a tevékenységeket, szorosabbra fűzte az ember-ember köteléket. Mindeközben észlelte, hogy bizonyos kapcsolattípusokért érdemes többet munkálkodni, azok minőségét folyamatosan növelni – leginkább a család, a rokonság, a partnerkapcsolat és a barátság tartozik ezek közé. Ez utóbbi kapcsolattípus kapcsán kérdésként merülhet fel, hogy vajon melyik nem képviselői képesek és készek hosszabb távú barátságok kialakítására és fenntartására?

Befejeztem, nem fejeztem? Tudj meg többet a Zeigarnik-hatásról

Ma milyen eddig még befejezetlenül várakozó teendők jutnak eszedbe? Ezzel szemben pedig hányszor fordul elő az, hogy olyan feladataidra gondolsz, amelyeknek a végére már sikerült pontot tenned? Mennyire érzel leküzdhetetlen késztetést arra, hogy tovább nézz egy függőben hagyott cselekményű sorozatot? Mindezek a kérdések szorosan összefüggnek a Zeigarnik-effektus néven futó jelenséggel. Hogy miről is van szó? Erre a kérdésre az alábbiakban keressük a választ.

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.