2017.01.17. 17:00:21 11650 255

10 érdekes tény a mozi világából
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Talán te sem tudtad, hogy a Golden Globe-ra, valamint Oscar-díjra is jelölt színész, Mark Wahlberg, azonos a 90-es éves fehér rapper sztárjával, Marky Markkal. :) Ettől azért vannak meglepőbb és érdekesebb tények is a filmvilágban, lássuk, melyek azok!

Filmforgatás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Filmforgatás

1. Titanic

Egy ilyen felsorolás nem is kezdődhet mással, mint a Titanic drámájával. Az 1997-ben készült film közel 200 millió dollárba került. A hajó, amelyet 1910-12 között építettek, "csak" 7,5 millióba, amely a film készítésekor kb. 125 milliót ért. Mondhatjuk, hogy a film árából bőven kijött volna, hogy újraépítsék a hajót. Meg még egy kisebbet is.

2. Psycho

Alfred Hitchcock 1959-ben készült filmje máig az alapművek közé tartozik. A rendező annyira szerette volna elkerülni, hogy kiderüljön a film vége, hogy megpróbálta megvásárolni a film alapjául szolgáló könyv összes példányát.

3. Jurassic Park

Nos, érdekes tény, talán kevésbé hasznos. A Jurassic Park félelmetes dinoszaurusz hangjai valóban a természetből származnak, viszont kevésbé félelmetes körülmények között hallhatóak: valójában teknősök párzási hangjai.

4. A Hobbit

A Hobbit című trilógiát - a Gyűrűk Urához hasonlóan - Új-Zélandon forgatták. Ahhoz, hogy a mérhetetlen mennyiségű kincset előidézhessék, Új-Zéland összes aranyszínű festékét felvásárolták. Azért ez a sziget egy durván 2,5 Magyarországnyi terület, 4,3 millió lakossal!

5-6-7. Harry Potter

Daniel Radcliffe a Harry Potter filmek forgatása során elképesztő mennyiségű, 160 szemüveget használt el.

Dumbledore irodája tele van különleges könyvekkel. Azok valóban különlegesek, csak sajnos kissé idejétmúltak, ugyanis szinte mindegyik régi, bőrkötésű telefonkönyv.

A filmekben gyakran fordul elő, hogy eltörik valakinek a varázspálcája, így már nem tud varázsolni. De gondoltad volna, hogy a forgatások alatt több mint 3 000 varázspálcát fogyasztottak el?

8. A Keresztapa

Emlékezetes jelenet, amikor figyelmeztetésül egy ló levágott feje kerül az ágyba. Nos, kevésbé jó hír, az a fej valódi. Coppola egy közeli feldolgozóüzemből szerezte, ahol kutyakaját készítettek.

9. Halálos Iramban

A sorozat utóbbi részeiben felbukkanó Luke Hobbs szerepét Dwayne "The Rock" Johnson játsza. Két kopasz, kigyúrt tag, mindkét oldalon. Gondoltad volna, hogy Vin Diesel ellenfeleként eredetileg Tommy Lee Jonest szánták? A rajongók javasolták a Sziklát, akivel azért pörgősebb akciójelenetek készülhettek.

10. A Ragyogás

Stanley Kubrick vitathatatlanul kiváló rendező. Bevallottan nem szerette Stephen King regényeit, sőt, gyengének tartotta azokat. Egészen addig, amíg el nem kezdett dolgozni a Ragyogás című filmen. Viszonzásul, az író elégedetlen volt a feldolgozással.

Forrás: buzzfeed.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...