2016.07.28. 17:59:17 10675 281

10 dolog, amit imádunk a nyárban!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Minden évszakban megtalálhatjuk a szépséget, de a nyárral különösen egyszerű dolgunk van. Annyi mindennek örülhetünk ilyenkor, hogy a listát igazából nehéz 10 dologra leszűkíteni. Nyári bakancslistának is felfoghatjuk a következő tippeket, így ha úgy érzed valami még kimaradt, augusztusban pótolhatod!

Nyár - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nyár

1. Friss gyümölcsök és zöldségek

A szezon szó ilyenkor különös jelentőséggel bír, hiszen gyakorlatilag hetente bővül a zöldségesek kínálata. Most éppen barackkal, dinnyével, cukkinivel, zsenge kukoricával, friss paradicsommal és paprikával érdemes degeszre tömni magunkat, és begyűjteni a jobbnál jobb recepteket és ötleteket. Van is a témához jó néhány cikkünk, melyeket szívből ajánlunk nektek:

Zseniális görögdinnye tippek - ha másként tálalnád a nyári csemegét>>

Ha el kell tenni, el kell tenni - Házi csemege uborka és savanyúság receptek>>

Rakott és töltött zöldségek - Viszlát unalmas étrend>>

2. Levendula, menta és más gyógynövények

Illatok, ízek és egészség a köbön. Most feltankolhatunk a friss gyógynövényekből, és akár saját kezűleg is begyűjthetjük őket, felhasználhatjuk gyógyteákban, vagy akár limonádéban is.

3. Napraforgó táblák

Ha elindulunk a városból, nem kell sokat mennünk, hogy egy jókora napraforgó föld mellett találjuk magunkat. Egyszerűen szemet gyönyörködtető, és nem bírunk betelni vele. Ezek bizony olyan csodálatos képek, amelyeket érdemes elraktározni, és télen előhívni a memóriánkból. :)

4. Balaton

Füred, Tihany, Badacsony, Siófok, Boglár, Aliga, Kenese vagy Balatonberény – végül is teljesen mindegy a lényeg, hogy ott a kéklő Balaton és a jól megérdemelt szabadság… A magyar embereknek a Balaton egyet jelent a nyárral.

5. Szabadság, szerelem…

Ha nem tudunk elmenni nyaralni, akkor is kötelező ilyenkor a szabadság! Egyszerűen kell! Otthon is lehet jókat pihenni, és nagyon kellemesen eltölthetjük az időt a saját házunkban is. Ötletek kellenek az otthoni nyaraláshoz, olvasd el ezt a cikket: Nyaralj otthon! - Tippek, ha otthon töltöd a szabadságod>>

6. Nyár esti séták

Amikor nem kell pulóvert sem felvenni, és a legkényelmesebb papucsunkban vagy akár mezítláb andaloghatunk egyet, beszippantva a nyári esték csodás illatát – nem is kell több. Ezt az érzést kellene egy befőttesben eltenni télire, nemde?

7. Könnyed ruhák

A nyári ruhaköltemények a gyengéim. Lehet hosszú vagy rövid, pántos vagy pánt nélküli, az egybe ruhák igazán ebben az évszakban mutatnak jól a hölgyeken! Ilyenkor érezhetjük magunkat a legcsinosabbnak, a napcsókolta bőr mindenkin jól mutat. Hordjatok minél több nyári ruhát, és zsebeljétek be a bókokat! Egy szép ruha azonnal öltöztet, kiegészítők sem nagyon kellenek hozzá.

8. Tenger

A tengerpart puszta látványa is melegséggel tölt el, így ha nyár, akkor egy látogatás egy közeli partra jó ha belefér a büdzsébe, de ha nem, akkor sincs baj. Hallgassunk tengerpartra illő zenéket, vegyünk tengeri sós fürdőt, és nézegessünk fotókat.

9. Fagyi és jégkrém

Ennél jobb édesség nem is kell a nyárra: hűsít és felfrissít, igazi csemege a meleg napokra. Ráadásul otthon is elkészíthetjük, csak néhány jó receptre van szükség>>

10. Grillezés

A szabadban főzni és enni gyakorlatilag csak nyáron lehet, így ha valami hozzátartozik a nyárhoz, akkor az a grillezés! Rengeteg ötletet, receptet osztottunk meg veled ezzel kapcsolatban a PROAKTIVdirekt magazinban, többek között érdemes megnézned ezeket a saját kezűleg elkészített kerti grillsütőket is!

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...