2015.07.28. 19:37:08 11002 340

10 dolog, amire igent kell mondani
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A párkapcsolatod, a gyermekeiddel való kapcsolatod, a családodhoz és a barátaidhoz, valamint a saját magadhoz fűződő viszonyod is jobb lehet, ha igent mondasz a következő 10 dologra. Lépj ki kicsit a komfortzónádból, és legyél te az új igenember!

Boldogság, élet - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Boldogság, élet

1. Spontán utazások

Ritkán adódik az életben olyan lehetőség, hogy csak úgy spontán elutazzunk valahová, éppen ezért ezekre mindig igent kell mondani, és valahogy megteremteni a körülményeket, hogy tényleg el tudjunk utazni. Ha valaki egy hétvégére hív a horvát tengerpartra vagy a Balatonra, akkor ne habozz, de a szervezett utazásokra is szánjunk időt. :) Hiszen utazni jó!

2. Ölelés

Az ölelés több pozitív egészségügyi hatással jár, mint gondolnád. Olvasd el itt, hogy mennyire jó Neked, ha megölelgetnek! Törekedj arra, hogy naponta legalább nyolcat bezsebelj.

3. Anya telefonhívására válaszolni

Bármilyen elfoglalt is vagy, arra mindig legyen időd, hogy felvedd a telefont, ha az édesanyád hív. Igen, néha túlságosan bele akar szólni az életedbe, de jó tanácsai is vannak, és az édesanyánk hangja nyugtató hatással van ránk.

4. Megállni rózsát szaglászni

Vagy megbámulni a felhőket naplementekor, vagy rácsodálkozni egy ritka növényre, vagy kimenni az első hóba. Ne menj el a természet csodái mellett.

5. Egy hasonló stílusú nővel barátkozni

Soha nem késő új barátokat találni. Kutyasétáltatás közben például meglepően sok új ismertség köttetik. Ugyanígy új barátokra lelhetsz a munkahelyeden vagy az edzőteremben. Ha valakinek hasonló a stílusa mint neked, akkor nagy valószínűséggel jól ki fogtok jönni. Az is kiderülhet róla, hogy nem csak a stílusa, hanem az érdeklődési köre is azonos a tiéddel. Ne felejtsd el bemutatni az új barátodat a régieknek sem!

6. Fotók

Teljesen mindegy, hogy hogy nézel ki, soha nem mondj nemet a fotózásra. 20 év múlva egyáltalán nem fog érdekelni, ha a fotón kócosabb a hajad, nem vagy kisminkelve vagy éppen ducibb vagy. Amikor ránézel arra a fotóra, rögtön előjönnek majd az emlékek, és mosolyogni fogsz. Főleg, ha a családtagjaiddal vagy a barátaiddal együtt szerepelsz rajta. Gondolj erre az örömteli pillanatra a jövőből, és mosolyogj, ha fényképeznek. :)

7. Emlékgyártás

Ahelyett, hogy otthon ülnétek, mozduljatok ki! Csak így lesznek olyan emlékeitek, amelyekre megéri majd visszaemlékezni. Persze, ha általában jöttök-mentek, akkor jól esik néha otthon maradni, de amikor csak tehetitek válasszátok a kirándulásokat, sétákat, fagyizásokat, túrákat, a mozizást, vagy bármit, ami a kedvetekre való. Gyűjtsd a pillanatokat és az emlékeket.

8. Hallgass a bölcsebbre!

A nagymama és a nagypapa hidd el, látott már egy s mást. Lehet, hogy nem annyira naprakészek, de az élet nagy dolgaiban biztosan tudnak segíteni. Ne hezitálj megkérdezni és megfogadni a véleményüket.

9. Csoki

Ha valaki megkínál csokival, fogadd el! :)

10. Idő magadra

Ha szeretsz csak úgy a semmibe merengeni, akkor szánj időt erre a hasznos tevékenységre. Mert bármi, ami csak rólad szól, az jót tesz az érzelmi és fizikai egészségednek is. Ha olvasni szeretsz, csináld azt, ha jógázni, akkor ne hagyd ki mások kedvéért, ha van egy kedvenc sorozatot, hódolj eme szenvedélynek, hiszen mindenkinek szüksége van egy kis kikapcsolódásra. Ne sajnáld az időt magadtól!

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...